Tony Ferguson stjäl showen – roastar Michael Chandler och “Bitch” Khabib!

✔ VIDEO: Får UFC-chefen att brista ut i gapskratt!

Tony Ferguson må inte slåss om bältet i helgen, men det hindrar inte honom från att bete sig som att han redan äger divisionen. Under gårdagens presskonferens var “El Cucuy” Ferguson i högform då han stal showen och levererade kängor till höger och vänster.

Ferguson är inbokad för att ta sig an Beneil Dariush under helgens UFC 262. Han är just nu inne i karriärens värsta svacka med två raka förluster och är omgärdad av fans som ifrågasätter hans framtid inom sporten.

Trots att han inom kort ska dela bur med Dariush—som har sex raka vinster—så tog Ferguson sikte på hela divisionen. Främst den före detta Bellator-mästaren Michael Chandler som kommer slåss om lättviktstiteln, men även på den numera pensionerade Khabib Nurmagomedov.

Ferguson och Khabib har ett brokigt förflutet då de varit inbokade att tävla hela fem gånger (!) utan att faktiskt mötas. Khabib lade handskarna på hyllan efter sin vinst mot Justin Gaethje i oktober i fjol. Det har inte dock inte minskat Fergusons förakt för “The Eagle” Nurmagomedov.

 — Han är en jävla bitch, han är en jävla pussy, avbröt Ferguson när Khabib kom på tal. Jag är ledsen att jag avbryter dig, men jag tillägnar den här låten” Mask Off,” till Khabib. Jaga [pengarna], jaga aldrig en bitch.

 HETAST JUST NU


UFC 262: Tony Ferguson vs Beneil Dariush

I kvällens huvudmatch kommer topprankade Charles Oliveira möta Chandler i en kamp om det vakanta lättviktsbältet. Oliveira dominerade Ferguson i december 2020 och gav honom hans andra raka förlust.

Innan Oliveira vs Ferguson tog vid så pratades det om en match mellan Ferguson och Chandler. Det var dock en match som aldrig materialiserades och enligt “El Cucuy” så var det Chandlers fel.

 — Vafan Chandler, du undvek också mig, sade Ferguson. Du är en bitch. Du sa nej, man. All denna skit fick du serverad. Du har Dana White-privilegium.Fergusons kommentarer fick alla att skratta, inklusive UFC-chefen själv.

 — Kolla in det här skiten: Dana hade rätt. Timing är allt, fortsatte Ferguson. Det var inte meningen att jag skulle ha titeln. Jag hade gett alla chansen. Dessa killar kommer att försöka hålla titeln borta så mycket de bara kan.

Efter helgen kommer landskapet i lättviktsklassen att se väldigt annorlunda ut. Antingen kommer Oliveira eller Chandler att vara ny divisionsmästare, och vinnaren av Ferguson vs Dariush kan komma att positionera sig bra för en kommande titelchans.

Vad som står i vägen är Dustin Poirier vs Conor McGregor 3, som tar vid i juli. Vinnaren av den matchen kommer med största sannolikhet att få nästa titelchans, men skador, sjukdomar och slumpmässiga händelser har visat att pendeln kan svinga åt vilket håll som helst.

Frågar du Ferguson så kommer 2021 att bli året då han återvänder till vinstkolumnen och tar sig till toppen.

 — 2021 är min jävla bitch!

Se höjdpunkterna eller hela presskonferensen här nedan.


Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Michael ChandlerSenaste NyttTony Ferguson

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...