Tony Ferguson utmanad till rematch efter helgens gala

✔ Ex-mästaren vill möta Ferguson igen: "Han är en farlig snubbe" ✔ Vann "Fight of the Night" när de först möttes

Den forne UFC-mästaren Anthony Pettis radade upp sin andra raka seger i helgen, och är härnäst intresserad av ett andra möte med ingen mindre än Tony Ferguson.

Det var efter helgens seger i weltervikt med Alex Morono som Pettis avslöjade att han ville återvända till lättviktsklassen. Han gjorde det också klart vem han vill möta när han återvänder till den viktklass han en gång var kung i.

 – Jag tycker att en match mot Tony är logisk, berättade Pettis under presskonferensen efter helgens gala.

– Tony Ferguson har två förluster -och han möter tuffa snubbar- det är vad jag hatar med denna sport. Folk säger typ “Tony är slut”. Mannen, han är en farlig snubbe. Men jag tycker det hade varit en bra match för mig att ta mig tillbaka in i toppskiktet i lättvikt och han är där.


Hetast just nu


För tillfället ligger Ferguson inne med två raka förluster. Han fick sin imponerande vinstsvit bruten i somras via en TKO signerad Justin Gaethje. I förra helgen återvände Ferguson på UFC 256 mot brassen Charles Oliveira och förlorade ett solklart enhälligt domslut.

Vann “Fight of the Night” i första matchen

Pettis och Ferguson möttes på UFC 229 år 2018, när den sistnämnde var obesegrad under sina sex senaste år i UFC. Trots blandade resultat hade Pettis dessförinnan klappat ut TUF-vinnaren Michael Chiesa och var nära på att vinna i mötet med Ferguson.

Pettis sänkte Ferguson i den första ronden och såg ut att bli den första att sätta stopp för Fergusons dåvarande vinstsvit. Det räckte dock inte. Ferguson återhämtade sig och satte hård press i den andra ronden. Med hårda armbågar öppnade Ferguson upp ett sår i pannan på Pettis, vars ansikte täcktes med blod.

Efter den andra ronden blev det klart att Pettis brutit sin hand under matchens gång. Hans huvudtränare Duke Roufus vägrade låta honom fortsätta med en bruten hand och informerade domaren, varpå matchen stoppades.

 

Vill du se Anthony Pettis vs Tony Ferguson 2?

 

Prenumerera på vår svenska YouTube-kanal för alla senaste videos!

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Senaste NyttTony Ferguson

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...