Topplista: De fem bästa MMA-matcherna från 2009

✅ Var du ett MMA-fan redan 2009? ✅ Spana in MMAnytts lista över de fem bästa MMA-matcherna för ett decennium sedan ✅ Vilka har du missat?

2019 har precis kommit igång och vi har redan sett några otroligt bra matcher. Att ranka årets bästa matcher är ett riktigt hästjobb och man behöver mycket kött på benen för att göra en komplett lista.

Nedan kan du spana in vilka matcher MMAnytt-redaktionen tyckte var de bästa för ett decennium sedan. Året var 2009 – samma år som milstolps-galan UFC 100: Lesnar vs. Mir.

Spana in rankingen nedan!

MMAnytts topplista: 2009:s fem bästa MMA-matcher


5. Dan Henderson vs. Michael Bisping – UFC 100

2009 höll UFC sin största gala hittills: UFC 100: Lesnar vs. Mir. På det fullspäckade huvudkortet möttes topprankade mellanviktarna Dan Henderson och Michael Bisping.

Det enda Bisping egentligen behövde göra mot den äldre Henderson var att inte cirkulera mot Hendersons kraftfulla höger vid namn “The H-Bomb”. Matchen började trevande men när andra ronden började slutade Bisping lyssna på sina sekonder och började istället cirkulera mot Hendersons kraftfulla överhandshöger.

Efter att ha missat ett par slag fick “Hendo” till slut in den högern som var början på ett av de mest ikoniska avsluten i MMA: Henderson, högt flygande över en medvetslös Bisping, slungade in en armbåge i full kraft mot Bispings oskyddade haka. En siluett av avslutet blev senare Hendersons logotyp.


Relaterat


4. Lyoto Machida vs. Mauricio Rua 1 – UFC 104

De två brassarna hade ett extremt framemotsett möte på UFC 104: Machida vs. Shogun. Det var Machidas första försvar efter att ha tagit titlen från Rashad Evans.

Mauricio “Shogun” Rua var en av de största stjärnorna i PRIDE och hade stora förväntningar på sig i UFC. Matchen mot Machida var väldigt taktisk där Rua gick framåt och kontrades av Machida:s karatestil. På presskonferensen efteråt berättade Dana White att han tyckte att “Shogun” vann matchen.

Returmötet följande år gick inte Machidas väg, då Rua vann via knockout i första ronden.


3. Randy Couture vs. Antonio Rodrigo Nogueira – UFC 102

På UFC 102 gick Nogueira sin fjärde match i UFC efter att ha varit på andraplats bakom Fedor Emelianenko i PRIDE. Han mötte då forne mästaren Randy Couture och matchen började med att båda fighters svingade vilt ståendes.

De båda skakade varandra och turades om att ha topp-position på marken. Ju längre matchen led desto mer tog Nogueira över med sin boxning och var när att avsluta på marken två gånger, med två olika strypningar. Couture härdade ut och lyckades ta sig ur, efter att ansiktet blivit lila.

I slutet av matchen skakade Nogueira Couture hårt men hade inte tid att avsluta då ronden tog slut. Nogueira tog hem vinsten via domslut.


2. Donald Cerrone vs. Benson Henderson 1 – WEC 43

Donald “Cowboy” Cerrone och Benson “Smooth” Henderson var onekligen två av de bästa lättviktarna i World Extreme Cagefighting (WEC). De två fightades om interim-titeln medan mästaren Jamie Varner var skadad.

Efter en jämn första rond dominerade Henderson de två nästföljande ronderna med sin brottning. Till mångas förvåning lyckades Cerrone komma tillbaka i matchens två sista ronder och dominera både på marken och stående. Det fortfarande oklart hur Henderson lyckades ta sig ur de många trianglar och armbars som Cerrone låste in.

Henderson tog till slut hem matchen via delat domslut.


1. Clay  Guida vs. Diego  Sanchez – The Ultimate Fighter 9 Finale

Idag är både Clay Guida och Diego Sanchez legender i MMA-gamet. När de två möttes på underkortet för The Ultimate Fighter 9 Finale den 20:e juni 2009, var de båda contenders i lättviktsdivisionen.

Med facit i hand kan man säga att det var en av de galnaste matcherna någonsin och förtjänar verkligen förstaplatsen i denna lista. “Rock ’em sock ’em robots” är något man tänker på när man ser denna highlight!

Guida vann till slut på delat domslut.

Håller du med om listan? Eller tycker du att någon match saknas? Berätta!

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara