Toppmatchen på UFC Fight Island ställs in – efter ännu ett positivt test

✔ Ex-mästarens bantamviktsdebut kan komma att få vänta - igen ✔ Flera toppstjärnor redo att hoppa in!

Bantamviktsmatchen mellan den före detta mästaren Frankie Edgar och Pedro Munhoz på UFC Fight Island är inställd. Sjunderankade Munhoz avlägsnades från UFC Fight Night 172 den 15 juli efter att ha testat positivt för coronaviruset.

Enligt källor så mår Munhoz bra trots omständigheterna och UFC försöker nu hitta en ersätta åt Edgar. Det är andra gången som matchen mellan dem bokas om. Munhoz vs Edgar var först planerad under UFC 251 men kom sedan att flyttas till några dagar senare.

Matchen var tänkt att vara Edgars bantamviktsdebut. 38-åriga “The Answer” Edgar har spenderat sin karriär i fjädervikt och lättvikt, där han även var UFC-mästare 2010. Han har just nu tre förluster på fyra matcher och blev senast knockad av “The Korean Zombie” Chan Sung Jung i december 2019.

Edgar tog till sociala medier för att lyckönska Munhoz.

 


Relaterat till UFC Fight Island:


UFC Fight Island: vem ersätter Munhoz?

Det positiva testet är ett av många fall den senaste tiden där UFC-fighters testat positivt och tvingats ställa in sina matcher. För några dagar sedan fick supergalan UFC 251 sig en rejäl törn efter att titelutmanaren Gilbert Burns testat positivt.

Lyckligtvis lyckades UFC att rädda titelmatchen genom att ersätta Burns med Jorge Masvidal.

Merparten av de fighters som testat positivt har varit i samband med UFC Fight Night 172. Än så länge har ett stort antal fighters sagt sig vara redo att hoppa in som ersättare och välkomna Edgar till bantamviktsklassen.

Kategorier
Frankie EdgarSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...