Topprankade UFC-stjärnan till attack – mot MMA-världens sexikoner

✔ Sågar UFC-kollegorna - jämför dem med strippor

29-åriga Curtis Blaydes har kämpat hårt för att ta sig till tredjeplatsen i UFCs tungviktsklass men anser inte att alla i organisationen har gått samma långa väg. I en serie av uttalanden så kritiserar “Razor” Blaydes MMA-världens sexikoner och använder sig bland annat av Paige VanZant och Rachael Ostovich som exempel:

 – Så du menar att Paige VanZant och Rachael Osto-vad-hon-nu-heter förtjänar sin plats i UFC för sina “atletiska prestationer” och inte bara för sin sex appeal? Om jag fel angående detta så är själva antagandet i mitt första uttalande helt fel, och då ber jag om ursäkt.

Men om du är en riktig MMA-supporter så kan du knappast tro att tjejerna jag just nämnde är i UFC för någon annan anledning än att de ser bra ut i bikini.


Naken: Paige VanZant och hennes fästmans isolation blir bara konstigare

View this post on Instagram

Essential ☑️ #sportyspice

A post shared by Rachael Ostovich (@rachaelostovich) on


Blaydes kom även att nämna den före detta UFC-fightern Pearl Gonzales på samma, mindre smickrande sätt:

– Ja, jag känner till Pearl, hon är ytterligare en som inte är en särskilt bra fighter men som fortfarande håller sig relevant för att hon konstant postar bikini- och träningsbilder, svarade Curtis Blaydes.

Hennes förmågor är exakt detsamma som för fem år sedan: hon är en brawler med förfärligt fotarbete och någorlunda grappling. Alldeles för många kvinnor i den här industrin klarar sig endast genom att vara sexiga, men inte genom att vara särskilt bra på sitt yrke.

Blaydes tog sedan till Facebook för att stå fast vid sina uttalanden och förklara närmare:

 – Jag är inte emot att kvinnliga atleter får publicitet, hjälp från media eller kärlek från fansen när de förtjänar det och åstadkommit det genom hårt arbete.

Mitt problem är…. varför klagar så många kvinnliga atleter på att de blir sexualiserade av fans och media, samtidigt som många av dem tjänar pengar på sin sexualitet genom media, bättre placering på matchkortet och generell popularitet som ger dem fler ekonomiska fördelar?

– Jag är inte emot att tjäna pengar. Om det är så en kvinna vill betala sina räkningar med hjälp av sin kropp, vilket många strippor gör, det har jag inget problem med. Kör på, tjäna pengar på det sättet, men du kan inte förvänta dig att du kommer att få samma kärlek och respekt som riktiga fighters får.

Blaydes har tre raka vinster under 2019-2020 och besegrade i slutet av januari den före detta mästaren Junior dos Santos via TKO.

 

Vad tycker du om Blaydes uttalanden om UFC och dess sexikoner?

 

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Curtis BlaydesSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara