Topprankade UFC-svensken om Israel Adesanya: “Jag är en bättre fighter”

✔ Jack Hermansson är självsäker ✔ "Han kan inte hänga med mig"

Fjärderankade mellanviktaren Jack Hermansson har satt sitt sikte på UFC-bältet och divisionsmästaren Israel Adesanya.

Med fem vinster i sina sex senaste matcher så har “The Joker” cementerat sin plats i toppen av divisionen. Han möter Darren Till i en huvudmatch den 5 december kan därmed komma att få en titelmatch om han på nytt imponerar.

Adesanya har i sin tur precis haft en dominant seger över Paulo Costa och har redan börjat titta på sin nästa motståndare. Den Norge-baserade Hermansson var ett av namnen som togs upp och Adesanya säger att han skulle älska chansen att få testa sin grappling mot svensken.

Det är dock något som Hermansson tvivlar starkt på.

 – Det vill han inte alls göra, sa Hermansson i en intervju med Submission Radio. Jag är säker på att han vill slåss mot mig, men jag är 100 procent säker på att han inte vill ta sig an mig på mattan. Inte en chans.

– Han är överlägsen stående och jag är överlägsen på mattan. Men samtidigt känner jag att jag har brottningen på min sida, jag har också ground-and-pound. Jag tror att det är enklare att skapa möjligheter ståendes än det är i brottning, så överlag ser jag mig själv som en bättre fighter.


Relaterat


Jack Hermansson vs Israel Adesanya

I sin senaste match kom Hermansson att på endast 78 sekunder avsluta Kelvin Gastelum, en motståndare som nästan besegrade Adesanya i april 2019.

Ännu har dock ingen kunnat besegra nyzeeländaren Adesanya som nu har ett matchfacit på 20-0. Hermansson tror dock att han har vad som krävs för att ta bältet och bli första mannen att vinna över “The Last Stylebender” Adesanya.

 – Jag tror inte att han kan hänga med mig, sa Hermansson. Grappling är inte lika snabbt och dynamiskt som att slåss stående. Det går långsammare och jag kommer 100% att ha kontroll över alla situationer på mattan. Jag ser inte honom som ett hot på mattan överhuvudtaget. Det största hotet är om han kommer upp eller inte.

Kategorier
Israel AdesanyaJack HermanssonSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara