Tränaren: Conor McGregor vill ha titelmatch härnäst

✔ "Titelmatch i maj vore fantastiskt!"

Conor McGregor må ha förlorat i helgen, men det hindrar inte honom från att sätta upp nya stora mål under året.

UFC-stjärnans tränare John Kavanagh säger att McGregor vill tillbaka till buren så fort som möjligt – och helst av allt mot Dustin Poirier!

Poirier och McGregor har nu gått två matcher mot varandra och vunnit en vardera. De möttes först som fjäderviktare under UFC 178 i september 2014. Då segrade “The Notorious” McGregor via TKO på under två minuter. Under helgens UFC 257 gick returmatchen som slutade med en TKO-vinst för Poirier i andra ronden.

Bara dagar efter förlusten har McGregor redan börjat spåna på planer inför en slutgiltig tredje match mellan dem.

 – Han har redan börjat trakasserat alla för att få sin returmatch, så vi skulle älska att få till den, berättade Kavanagh för ESPN. Jag tror inte att Dustin skulle ha något emot det. Om vi skulle kunna få till returmatchen innan sommaren så vore det fantastiskt!

– Om det inte händer, så vet jag inte riktigt. Det kanske driver [McGregor] till boxning. Så om vårt MMA-community kan hjälpa mig här, och ställa sig bakom mig och plåga UFC för att ge [McGregor] en ny match så fort som möjligt -så att jag inte förlorar honom till boxning i sex månader-  så skulle jag uppskatta det.


RELATERAT


UFC: Conor McGregor vs Dustin Poirier 3

McGregor vill dock inte bara få en returmatch mot Poirier, han vill också att lättviktsbältet ska stå på spel.

Den nuvarande divisionsmästaren Khabib Nurmagomedov avslöjade i oktober att han går i pension. Sedan dess har det spekulerats fritt om Khabib kommer hålla sitt ord och UFC-chefen Dana White har pressat hårt för en comeback. Det finns dock inget som tyder på att “The Eagle” gör sin retur till buren, snarare tvärtom.

Håller Khabib sitt ord så kommer den vakanta lättviktstiteln att inom kort släppas fri att tävla om. Det är en titelmatch som “The Notorious” just nu har siktet på.

  – Det är en stor motivation, fortsatte Kavanagh. [McGregor och Poirier] är 1-1 och nära varandra uppe i rankingen. De är båda mycket populära fighters.

– Det vore en vacker matchning. När man ser till deras stilar så är det vackert att titta på. Jag skulle gärna vilja se massor av ronder mellan dem. Dustin är självklart full av självförtroende just nu, med mer erfarenhet och mer vikt. Han tog några av [McGregors] slag. Jag är säker på att hans självförtroende är jättehögt nu.

– Vi måste fixa grejen med benet och ett par andra saker, men Dustin vs. Conor 3 för bältet i maj vore fantastiskt!


 

 

Tycker du McGregor borde få en titelchans härnäst?

 

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Conor McGregorSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...