Kontroversiella tränaren: “Diego Sanchez utnyttjade mig i två år”

✔ Kontroversiella tränaren talar ut om Sanchez: "Problem med sexuella övergrepp... Pank, helt väck..."

Diego Sanchez tränare och manager Joshua Fabia talar nu ut om sin kontroversiella relation med UFC-veteranen.

Sanchez och Fabia har varit minst sagt varit en uppmärksammad duo sedan de började samarbeta för över två år sedan. Kort efter att de påbörjat sitt partnerskap så bröt Sanchez med sitt gamla gym och Fabia tog över de flesta rollerna i hans liv och karriär.

Fabia, som bland annat är grundare av School of Self-Awareness, blev snabbt känd i MMA-världen av helt fel anledningar. Hans okonventionella träningsmetoder inkluderade bland annat att jaga atleter i buren med en kniv.

Sanchez uppträdande förändrades också under denna tid, samtidigt som han inte fann särskild framgång i buren. Många anklagade Fabia, men han själv säger att han endast försökte hjälpa den problematiska UFC-fightern.

 — Diego var definitivt en kändis, sade Fabia i en intervju med Behind the Scenes. Han hade en del skitstövel-tendenser från sitt kändisskap. Han tyckte inte om att lämna dricks och gjorde konstiga saker framför mig som gav mig varningssignaler.

— Saker som att han går igenom en skilsmässa och har ett barn, men skaffar en lägenhet med endast ett sovrum. Saker gick bara inte ihop för mig, men jag tänkte, “OK, han har sina egna planer. Han vet vad han gör. Det kanske bara är tillfälligt…?” Men sen undrade jag varför han körde runt i en Mercedes för $3000? Frågorna gav mig många varningssignaler, men jag tänkte att han var sparsam.

— Som tränare träffade jag honom tre dagar i veckan. Jag hjälpte honom flytta in i lägenheten, jag hjälpte honom genom skilsmässan…Allt verkade i stort sett detsamma som någon annan under dessa omständigheter, till en viss grad.


RELATERAT


“Diego Sanchez utnyttjade mig i två år”

När Fabia och Diego Sanchez började samarbeta så började också problemen med UFC. Sanchez hade varit med organisationen i närmare sexton år och är en veteran och UFC-pionjär i ordets rätta bemärkelse.

Fabia och Sanchez var dock öppna av sin kritik av UFC. Fabia tog bland annat illa upp för hur UFC-kommentatorerna pratade om Sanchez och honom samt hur de blev behandlade av organisationen. På Sanchez Instagram släppte bland annat videor där de konfronterade UFC-personal.

Situationen skulle kulminera när Fabia ville få tillgång till Sanchez läkarutlåtanden inför hans sista UFC-match mot Donald Cerrone den 5:e maj. UFC reagerade på hans önskan genom att fråga om Sanchez hade några problem. De ville att Sanchez skulle bekräfta att han inte led av några långvarig skador från sin MMA-karriär. När Sanchez inte kunde bekräftade detta så valde UFC att avsluta hans kontrakt.

Fabia menar att Sanchez utger sig från att vara någon annan än han är i verkligheten. Han anklagar bland annat Sanchez för att ha varit en missbrukare som utnyttjade honom under två års tid.

 — Diego har varit en missbrukare. Han har inte sagt det till någon under de senaste fem månaderna. Jag var hans medhjälpare och bodde hos honom. Jag var tvungen att bo [med honom] för att han var pank, hade förlorat alla sina pengar och var helt väck på Kratom, alkohol och 30 andra substanser. Han har problem med sexuella övergrepp. Nej, han berättade inte detta för någon, men jag har hållit på allt detta. Jag har gjort allt och alla är nu ute efter mig.

Fabia känner att han blivit orättvist behandlad. Enligt honom så hjälpte han bara till men får ändå ta merparten av all kritik. Han säger dock att han har bevis som kommer att hjälpa honom att avslöja “sanningen”.

 — Jag kommer att dela det, jag kommer lägga ut alla bevis, alla videor, sade Fabia. Diego har uppenbarligen utnyttjat mig i två år, allt medan jag har kämpat för honom och riskerat allt för honom med noll förmåner. Det är jag som får dödshoten här.

Kategorier
Diego SanchezSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...