Transsexuella MMA-fightern uppmanar Spotify att sparka Joe Rogan

✔ Fallon Fox och Joe Rogans vägar korsas igen! ✔ Rogans tidigare utspel: "Du är en jävla man"

Den pensionerade transsexuella MMA-fightern Fallon Fox vill att Spotify sparkar Joe Rogan efter MMA-profilen senaste kommentarer.

Rogan anklagas för transfobi efter att ha riktat kritik mot vissa transsexuella i sitt senaste avsnitt av succépodcasten The Joe Rogan Experience. 45-åriga Fox, som är den första professionella transsexuella MMA-fightern, uppmanar nu Spotify att ge honom sparken.

 – Joe Rogan är transfobisk än en gång, skrev Fox på sin Facebook. Han har fler transfobiska avsnitt än man klarar av. Spotify borde göra sig av med hans program redan nu.

I sitt avsnitt, så ifrågasatte UFC-profilen de bakomliggande anledningarna till att vissa personer väljer att byta kön.

 – Det finns människor som verkligen har dessa tankar, sa Rogan på sin podcast. Problemet är att det blir ett skyddat ämne och sedan får du beröm för att du har bytt kön. Då blir det spännande för människor att prata om, men sedan blir man tillrättavisad för att man ens diskuterar ämnet.

– Människor som tidigare blivit marginaliserade för att vara —vanligtvis— dumma människor, om de [byter kön] får de beröm, fortsatte Rogan. Det finns många människor som är idioter, men när de blir transperson, nu ska vi helt plötsligt tycka att de är fantastiska?


MISSA INTE


Joe Rogan och Fallon Fox har ett förflutet

Det är inte första gången som Joe Rogan och Fallon Fox har korsat varandras vägar.

För åtta år sedan diskuterade Rogan ämnet transsexuella MMA-fighters och Fox kom självklart på tal. Enligt Rogan så har Fox en rejäl fördel i buren eftersom hon levt stora delar av sitt liv som en man med manliga hormoner.

Fox bytte kön under en resa till Bangkok, Thailand 2006. Hon tävlade i två professionella matcher innan hon kom ut som transsexuell, något som skapade stort debatt.

 – Hon kallar sig en kvinna men jag håller inte med, sa Rogan om Fox. Hon brukade vara en man men har hon haft… hon är transsexuell, vilket är den officiella termen som betyder att du har gått igenom [ett könsbyte], eller hur?

– Hon vill kunna slåss mot kvinnor i MMA. Jag säger “fan heller” till det! Jag säger: om du någonsin haft en penis, då kommer du också att ha den benstruktur som följer med när man haft en penis. Du har större händer, du har större axlar. Du är en jävla man.

– Det där är en man, okej? Jag bryr mig inte om du inte längre har en penis.

Rogan har inte svarat på den senaste kritiken.

Kategorier
Joe RoganSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara