Trefaldige titelutmanaren gör comeback – men inte till UFC!

✔ Mötte Conor McGregor om interimtiteln på UFC 189

Nu är det klart: Den forne UFC-fightern Chad “Money” Mendes kommer att återvända till kampsport och har nu tecknat kontrakt med Bare Knuckle FC (BKFC)!

Nyheterna annonserades under gårdagen av BKFC själva. Det är ännu inte klart vilken gala Mendes planeras göra sin debut på eller vem han möter.

En sak som däremot är tydliggjort är att han kommer att återvända till lättviktsklassen. Mendes har under hela sin MMA-karriär tävlat som fjäderviktare men tar nu steget upp till lättvikt för första gången sedan han blev professionell fighter.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by BKFC (@bareknucklefc)


HETAST JUST NU


Den första att hota Conor McGregor i oktagonen

Kaliforniern Mendes var en lyckad brottare innan han sadlade om till MMA och debuterade i september 2008. Han slog igenom i den forna organisationen WEC där han var obesegrad och började tävla för UFC i februari 2011.

Efter två vinster på domslut utmanade Mendes den dåvarande fjäderviktsmästaren Jose Aldo. Med endast en sekund kvar av den första ronden slängde Aldo iväg ett stenhårt knä som knockade Mendes.

Därefter radade Mendes upp fem raka segrar, fyra via knockout, och tilldelades en ny titelchans mot Aldo. Den här gången var matchen mycket jämnare, gick alla fem ronder, och ansågs som en av de bästa av 2014. Efter full tid var det dock fortfarande Aldo som stod som regerande mästare efter att ha vunnit ett enhälligt domslut.

I juli 2015 fick Mendes chansen att på två veckors varsel möta superstjärnan Conor McGregor om interimtiteln i fjädervikt på UFC 189. Mendes brottning var effektiv inledningsvis och han vann troligtvis den första ronden. I den andra ronden höjde dock McGregor tempot, sänkte Mendes, och avslutade med slag.

Mendes avslutade sin karriär i UFC med förluster i tre utav sina fyra sista matcher, senast en TKO-förlust mot Alexander Volkanovski.

Vem borde Chad Mendes möta i BKFC?

 

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Senaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...