Trots titelförlusten – Angela Lee klar för match i nya viktklassen

✅ Angela Lee är regerande atomviktsmästarinna i ONE Championship ✅ Möter BJJ-fenomenet under Malaysia-galan

Angela “Unstoppable” Lee skrev historia som den yngsta fightern någonsin att plocka hem en stor titel i MMA. Hon var bara 19 år gammal när hon besegrade Mei Yamaguchi och kröntes till ONE Championships atomviktsmästarinna.

I mars gick Lee upp en viktklass och utmanade den regerande stråviktsmästarinnan Jingnan Xiong under ONE: A New Era. Det såg länge ut som att Lee hade vad som krävdes för att besegra Xiong, men efter att ha gått hårt för en armbar i fjärde ronden kom Lee ut till femte ronden helt slut.

Xiong drog upp tempot och lyckades avsluta Lee via TKO, hennes första förlust i karriären.

Lee är nu klar för ytterligare en match i stråvikt, som i ONE Championship innebär 125 lbs (56.7 kg). Hon tar sig an BJJ-fenomenet Michelle Nicolini under ONE: Masters of Destiny som går av stapeln den tolfte juli.

Nicolini har ett svart bälte i BJJ under Robert Drysdale och gör sin åttonde MMA-match mot Lee.

Under galan möts även kickboxarna Giorgio Petrosyan och Petchmorakot Petchyindee som möttes förra månaden. Petchynindee tog hem en domslutsvinst men resultatet ändrades i efterhand då en kommitté ansåg att Petchyindee använt otillåten clinch.

ONE: Masters of Destiny äger rum i Kuala Lumpur, Malaysia.

Kategorier
ONE ChampionshipSenaste Nytt

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000. Kontakt: [email protected]

Svara