Trots titelförlusten – Angela Lee klar för match i nya viktklassen

✅ Angela Lee är regerande atomviktsmästarinna i ONE Championship ✅ Möter BJJ-fenomenet under Malaysia-galan

Angela “Unstoppable” Lee skrev historia som den yngsta fightern någonsin att plocka hem en stor titel i MMA. Hon var bara 19 år gammal när hon besegrade Mei Yamaguchi och kröntes till ONE Championships atomviktsmästarinna.

I mars gick Lee upp en viktklass och utmanade den regerande stråviktsmästarinnan Jingnan Xiong under ONE: A New Era. Det såg länge ut som att Lee hade vad som krävdes för att besegra Xiong, men efter att ha gått hårt för en armbar i fjärde ronden kom Lee ut till femte ronden helt slut.

Xiong drog upp tempot och lyckades avsluta Lee via TKO, hennes första förlust i karriären.

Lee är nu klar för ytterligare en match i stråvikt, som i ONE Championship innebär 125 lbs (56.7 kg). Hon tar sig an BJJ-fenomenet Michelle Nicolini under ONE: Masters of Destiny som går av stapeln den tolfte juli.

Nicolini har ett svart bälte i BJJ under Robert Drysdale och gör sin åttonde MMA-match mot Lee.

Under galan möts även kickboxarna Giorgio Petrosyan och Petchmorakot Petchyindee som möttes förra månaden. Petchynindee tog hem en domslutsvinst men resultatet ändrades i efterhand då en kommitté ansåg att Petchyindee använt otillåten clinch.

ONE: Masters of Destiny äger rum i Kuala Lumpur, Malaysia.

Upplev MMA av toppklass - köp biljetter till Superior Challenge 20 den 7 december!
Kategorier
ONE ChampionshipSenaste Nytt

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000. Kontakt: [email protected]

Svara