TUF 28: Pannie Kianzad klar för UFC!

✅ Pannie Kianzad och Julija Stoliarenko gjorde upp i den första semifinalen ✅ Svenskan gjorde upp med en farlig litauisk grappler

Det tionde avsnittet av The Ultimate Fighter säsong 28 ägde rum i natt. I avsnittet tog bägge lagen en paus från träning för att gå på en vattenpark, och åt sedan en gemensam middag på en fin sushirestaurang. I detta avsnittet stod svenska Pannie Kianzad för att ta sig an Julija Stoliarenko från Litauen i den första semifinalen.

Bägge damerna klarade vikten utan bekymmer, och möttes i en intensiv staredown innan matchen den följande dagen. Kianzad äntrade buren sist, och båda fighters inledde med lättare slag och avståndsbedömning. Svenskan började dock ta kommandot stående men pressades mot buren när Stoliarenko gick på nertagningsförsök. Kianzad lyckades ta sig ur clinch innan ronden tog slut, men motståndaren hade fått in dominant position under cirka en minut. Det var en jämn förstarond, men en där Kianzad utan tvekan orsakade mer skada.

Den andra ronden inledde med ett snabbare tempo från bägge håll, men Kianzad var utan tvekan den som hade fördel stående, då hon undvek nertagningsförsök och fick in flera fina slag och kombinationer – även en som tillfälligt sänkte Stoliarenko. I en av slagväxlingarna öppnades dock ett sår upp på Kianzads näsa, som började blöda rejält – svenskan höll dock press och ledde klart i den andra ronden rent poängmässigt.

I den sista ronden fortsatte Kianzad att pressa stående och skakade Stoliarenko rejält med flera ledande vänsterkrokar samt sparkar. Kianzad lyckades undvika den litauiska grapplerns markspel och fortsatte föra matchen stående fram till matchens slut.

Efter full tid tilldelades Kianzad vinsten på enhälligt domslut och blir därmed den första svenska fightern att ta sig till final i The Ultimate FIghter.

I final kommer hon att möta antagligen motståndarlagets Leah Letson, som besegrade svenska Bea Malecki via enhälligt domslut, eller lagkamraten Macy Chiasson – som knockade den forne UFC-fightern Larissa Pacheco i den första ronden av kvartsfinalen.

Vem tror du Kianzad möter i finalen – och hur går det för henne? 

Kategorier
Senaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara