Forna tungviktaren kallar dagens UFC-fighters för “gnälliga små bitches”

✔ Browne gästas av UFC-chefen och väger in gällande UFC-fighters löner: "Lipar och klagar"

UFC-fighters lön har kommit att bli en omdebatterad fråga som engagerat många.

Många av organisationens nya fighters har varit öppna med att de har svårt att få karriären att gå ihop ekonomiskt. Det är dock inte ett problem som är begränsat till endast dem. Flera topprankade fighters har krävt mer pengar och Jared Cannonier sade nyligen att han var pank i sin segerintervju efter att ha deltagit i en huvudmatch.

Jon Jones har också varit öppen med att största hindret för hans fortsatta UFC-karriär är hans—enligt honom—alldeles för låga lön.

Alla håller dock inte med om att fighters får betalt för lite. En av dem som försvarar UFC är den forna tungviktaren Travis Browne. “Papa” Browne tävlade i oktagonen 2010-2017 och är numera gift med UFC-stjärnan Ronda Rousey.

I det senaste avsnittet av sin podcast Tough Business gästades Browne av UFC-chefen Dana White. Browne hade väldigt många bra saker att säga om White men detsamma kunde inte sägas om dem som klagade på sin UFC-lön.

 — Ni betalade mig alltid vad ni sa att ni skulle betala mig, och för det mesta fick jag faktiskt mer, sade Browne till UFC-chefen. Alla dessa människor som klagar över [lönen], som bara pratar skit om det… I slutändan är det jag som skrivit under det där jävla kontraktet. Ska jag då vända mig om och bitcha om det? Eller ska jag bitcha om det till en jävla reporter eller något liknande?

— Som en man så känns inte det vettigt, fortsatte Browne. Jag skrev på ett kontrakt. Om jag ville få mer betalt… Ni har alltid varit öppna med det: “Hey, om du inte är bunden till ett kontrakt, gå och hitta en bättre deal.” Jag har alltid känt att jag var en del av UFC. När mitt kontrakt var slut så hade jag bättre erbjudanden. Men jag tänkte, “UFC har bäst fighters och jag vill inte vara en fighter på B-nivå. Jag vill tävla mot de bästa.”HETAST JUST NU


Travis Browne om dagens UFC-fighters: “Gnälliga bitches”

Under sina år i UFC kom Browne att dela bur med några av divisionens toppfighters. Han besegrade namn som Alistair Overeem och föll offer för Derrick Lewis, Fabricio Werdum och Cain Velasquez.

Browne gick sin sista match i juli 2017 då han förlorade mot Aleksei Oleinik via submission. Det var Brownes fjärde raka förlust och han fick $120,000 i grundlön, ca. en miljon kronor i dagens kurs.

Enligt honom så beter sig många av dagens UFC-fighters som “gnälliga små bitches” som känner sig berättigade till mer pengar.

 — Ni har alltid behandlat mig rättvist, sade Browne till White. Lönen var där, och igen, den var alltid åtminstone densamma som det stod på kontraktet, och oftast var den större. Dessa människor som klagar, och människor i media som inte hör den lilla bitchen som lipar och klagar. Dessa berättigade människor, jag vetefan vart allt kommer ifrån. De är bara gnälliga små bitches som sedan går till andra gnälliga små bitches som skriver om det.

Håller du med “Hapa” Browne, klagar dagens UFC-fighters alldeles för mycket gällande sin lön?

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Senaste NyttTravis Browne

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night 20012
Jack Hermansson vs Sean Strickland2.801.45
Alexis Davis vs Julija Stoliarenko1.502.70
Sam Alvey vs Phil Hawes3.751.28
Chidi Njokuani vs Marc-André Barriault2.101.72
Hakeem Dawodu vs Michael Trizano1.572.50
Shavkat Rakhmonov vs Carlston Harris1.363.25
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...