Tungviktsmästaren Stipe Miocic öppen för både Ngannou och Jon Jones

✔ Tungviktsmästaren självsäker: "Jag kommer att både vinna och dominera!"

Tungviktsmästaren Stipe Miocic besegrade nyligen Daniel Cormier och satte därmed punkt för deras trilogi. Det betyder dock inte att hans arbete är över.

Miocic ser nu till sin nästa utmaning och har primärt två fighters i skottgluggen: Francis Ngannou och den före detta lätt tungviktsmästaren Jon Jones.

UFC-chefen Dana White sade nyligen att “The Predator” Ngannou står näst på tur för tungviktstiteln. Men det var innan “Bones” Jones annonserat att han ämnar att gå upp en viktklass.

Miocic känner dig dock självsäker oavsett vem de matchar honom mot. Den numera 38-åriga tungviktsmästaren säger att han aldrig blandar sig i matchmäklarnas jobb och att han är redo för vemsomhelst.

 – Ngannou har definitivt visat en förbättring sedan vår första match. Han knockar alla i första ronden och han har massor av momentum, sade Miocic.

Miocic och Ngannou möttes i början av 2018 och då lyckades Miocic besegra knockout-kungen via enhälligt domslut. Trots att Miocic ser en förbättring hos Ngannou så är han säker på hur en returmatch skulle utspela sig.

– Samma sak kommer att hända, samma resultat. Det kommer inte att förändras. Jag kommer att både vinna och dominera!


Relaterat


UFC: Stipe Miocic vs. Jon Jones

En person som ännu inte delat bur med Miocic är “Bones” Jones. Den kontroversiella ex-mästaren sade nyligen att han siktar in sig på tungviktsklassen härnäst, något som satt igång spekulationer.

Trots att Jones är vida ansedd att vara en av sportens bästa genom tiderna så håller sig Miocic kolugn inför ett potentiellt möte.

 – [Jones] är en fantastisk fighter, en av de bästa. Han försöker dessutom att utmana sig själv, så det är ännu bättre. Han har ett riktigt bra matchfacit, men jag är inte någon matchmakare, så jag kan verkligen inte säga något.

Enligt Miocic så är han redo att ta sig an vemsomhelst, oavsett om det blir Ngannou eller Jones.

 – Jag slåss mot vemsomhelst, men jag utmanar inte riktigt folk. Jag slåss mot vemsomhelst, det är min grej. Det var vad jag accepterade. Det kvittar om det blir Jones eller Ngannou eller någon annan, jag är redo!

Kategorier
Francis NgannouJon JonesSenaste NyttStipe Miocic

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara