Två matcher officiella för UFC 221 i Perth, Australien

Jussier Formiga vs. Ben Nguyen och Tyson Pedro vs. Saparbek Safarov är officiella för galan i Australien.

En flugviktsdrabbning och en lätt tungviktsdrabbning är officiell för UFC 221 i Perth, Australien. Topprankade flugviktaren Jussier Formiga tar sig an den lovande talangen Ben “10” Nguyen.

Formiga har haft en trevande karriär i UFC där han började med en förlust mot John Dodson. Som bäst hade Formiga tre vinster i rad över bland andra Wilson Reis och Scott Jorgensen, innan Henry Cejudo stoppade vinstsviten och han förlorade ytterligare en match mot Ray Borg.

Ben Nguyen.

Nguyen söker sin tredje raka vinst

Han möter nu Nguyen som har vunnit fyra av sina fem UFC-matcher. Han kommer från en 49-sekunders submissionvinst över Tim Elliott i början av sommaren.

I lätt tungvikt möts den lovande talangen Tyson Pedro och den relativt okända Saparbek Safarov. Pedro var obesegrad i sin karriär tills han stötte på “Lyftkranen från Rosengård” Ilir Latifi som gav Pedro sin första förlust via enhälligt domslut.

Safarov gjorde sin UFC-debut i december förra året och åkte på sin första förlust i karriären mot Gian Villante via TKO i andra ronden.

I skrivande stund är det för tidigt att säga var på matchkortet matcherna kommer att hamna. Någon huvudmatch är inte officiell heller, men en kvalificerad gissning är att Robert “Bobby Knuckles” Whittaker är ena halvan av huvudmatchen.

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Senaste NyttUFC 221

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000.

Svara