Ytterligare två UFC-veteraner får sparken från organisationen

✔ Besegrades av svenskan - nu får hon sparken ✔ UFC-veteranen har tävlat i organisationen sedan 2009

UFC gör sig av med ytterligare två veteraner när det nu står klart att den före detta titelutmanaren Bethe Correia och Evan Dunham får sparken.

I samband med att UFC nyligen skrev kontrakt med fem nya stjärnor så har de även gått skilda vägar med ett par andra fighters.

“Pitbull” Correia var senast i buren under UFC Fight Island 3 där hon tog sig an den svenska talangen Pannie Kianzad. Det slutade dock i ännu en förlust för brasilianskan, denna gång via enhälligt domslut. Nederlaget markerade hennes femte förlust i UFC, en tvärvändning från början av hennes karriär.

Correia äntrade UFC 2013 med ett obesegrat matchfacit på sex raka vinster och skulle ta hem ytterligare tre innan hon blev tilldelad en titelmatch mot Ronda Rousey. Brasilianskan kom dock att bli avslutad via TKO efter bara 34 sekunder inför sina landsmän.

Därefter duggade förlusterna tätt. Hon kom bland annat att bli brutalt knockad av Holly Holm och avslutad via submission av Irene Aldana.

Correia lämnar UFC med ett samlat matchfacit på 11-5-1.


Relaterat


Flera veteraner lämnar UFC

Även Dunham kommer att behöva fortsätta sin MMA-karriär i en annan organisation. Den 38-åriga amerikanen debuterade under UFC 95 i början av 2009 och har delat bur med några av organisationens toppnamn.

Efter att ha förlorat mot Francisco Trinaldo i september 2018 så pensionerade han sig men återvände till tävlan i början av juni 2020. Han kom då att förlora via submission mot Herbert Burns i första ronden. Dunham lämnar organisationen med ett samlat matchfacit på 18-9-1.

Correira och Dunham är de senaste i raden av UFC-veteraner att lämna organisationen. Nyligen stod det även klart att Corey Anderson och Ray Borg kommer att fortsätta sina karriär någon annanstans.

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Evan DunhamSenaste NyttUFC

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...