Twitter-reaktioner: “UFC straffar Ngannou för kommentarerna om löner”

✔ Ngannou känner sig orättvist behandlad! ✔ UFC blir starkt kritiserat: "Helt fel"

Tungviktsmästaren Francis Ngannou är inte nöjd med hur UFC hanterat situationen kring hans första titelförsvar.

Nyligen stod det klart att UFC bestämt sig för att boka in en titelmatch om interimbältet i tungvikt mellan Derrick Lewis och Cyril Gane. Nyheten kom som en överraskning för de flesta, inte minst för Ngannous team som kallade beslutet för “en fullständig chock”.

Lewis vs Gane förväntas ta vid under UFC 265 i Houston den 7:e augusti och kommer agera galans huvudmatch.

Att de topprankade atleterna kommer slåss om en titel faller dock inte alla i smaken. Ngannou vann titeln för endast tre månader sedan, efter att ha tålmodigt väntat på sin titelchans.

I maj 2020 accepterade Ngannou en match mot Jairzinho Rozenstruik efter att den dåvarande mästaren Stipe Miocic varit inaktiv under en längre period. Miocic var inblandad i en trilogi med Daniel Cormier som utspelade sig under två år.

Medan Miocic och “DC” möttes radade Ngannou upp fyra vinster men fick aldrig chansen att slåss om någon interimtitel. Det var något han poängterade ut i sin kritik av UFC:s beslut. I ett svar till MMA-reportern Ariel Helwani skrev Ngannou att han inte blivit rättvist behandlad.

 — Jag kommer ihåg min titelmatch om interimbältet mot Jairzinho, skrev Ngannou ironiskt. Nej, vänta nu…

— Inget har gått rätt till här, svarade Ngannou när Helwani påpekade att tungviktsmästaren väntat tålmodigt på sin chans att slåss om en titel.


HETAST JUST NU


Twitterreaktioner: “UFC straffar Francis Ngannou”

Det är omöjligt att prata om den senaste tidens turbulens i tungviktsklassen utan att nämna ex-mästaren Jon Jones. Kort efter att Ngannou vunnit titeln så började det pratas om en supermatch mellan Jones och Ngannou.

Enligt UFC krävde Jones för mycket pengar och de siktade istället på en titelmatch mellan Lewis och Ngannou. Det var dock inte i Ngannous intresse, som fortsatte att prata om en match mot Jones.

Det hela slutade med ett bråk mellan UFC och Jones som nu verkar ha påverkat UFC:s relation även med Ngannou. Det vore dock inte första gången då UFC-chefen Dana White tidigare kritiserat Ngannou.

På sociala medier tog fans och fighters tillfället i akt och luftade sina åsikter om situationen. Många var överraskade och några sade att UFC bestraffade Ngannou för hans kommentarer om UFC-löner.

MMA History Today


Eric Nicksick


Ben Askren


Ariel Helwani


Aron Bronsteter


Marc Raimondi


Cris Cyborg


Kevin Thang

 

Det finns en hel del matcher att spela på, se vår NYA oddstabell här

 

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Francis NgannouSenaste Nytt

Matias Andres är en skribent som reser runt i Sydostasien, tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera ett ohälsosamt förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

bet365
Speltips: UFC ON ESPN 41

Marlon Vera vs Dominick Cruz


1.45 - 2.80


14 Augusti | 00:00 | UFC
Till Bethard!
Välkomstsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC ON ESPN 4112
Marlon Vera vs Dominick Cruz1.452.80
Angela Hill vs Lupita Godinez3.001.40
Nate Landwehr vs David Onama2.801.40
Devin Clark vs Azamat Murzakanov2.501.57
Cynthia Calvillo vs Nina Nunes1.622.30
Gerald Meerschaert vs Bruno Silva3.401.33
UFC-oddsen presenteras av Bethard, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...