Tyron Woodley accepterar hatmatchen: “Som att slåss i ett raskrig”

✔ Ex-mästaren accepterar Colby Covington som sin nästa motståndare

Det har inte ens gått en vecka sedan den före detta welterviktsmästaren Tyron Woodley förlorade mot Gilbert Burns. Nu säger “The Chosen One” att han redan accepterat sin nästa match. Denna gång mot ärkefienden Colby Covington.

 –  De erbjöd mig matchen och jag sade att jag är intresserad, sade Woodley till ESPN. Jag vill inte prata för mycket om Colby för han är en skådespelare. Jag vet vad han gör och det är ganska vettigt och ganska kul att se. Men i slutändan så nobbade han mig fem eller sex gånger. Men nu när jag har förlorat två matcher i rad så kan detta vara gången han accepterar mötet, antagligen för att han tror jag är på väg ut.

Skadorna som Woodley ådrog sig i matchen mot Burns kommer att hålla honom borta från tävlan i 45-60 dagar. Efter det är han redo att ta sig an en av UFCs mest kontroversiella fighters.

Enligt Woodley handlar matchen mot Covington om mer än bara det som utspelar sig i buren. USA befinner sig just nu i tumulta tider och Woodley placerar Covingtons tidigare utspel i ett större scenario.

“Chaos” Covington har bland annat blivit kallad rasist efter uttalanden om brasilianare i samband med hans vinst mot Demian Maia.

– Att slåss mot Colby just nu är som att slåss i ett raskrig. Brutaliteten och det oroande landskapet i vår kultur. Jag tänker se det på detta sätt. De erbjöd mig Colby och jag har än en gång accepterat. Vi får se vad som händer.


Relaterat: Colby Covingtons upptåg kan ha stått honom dyrt


UFC: Tyron Woodley vs Colby Covington

Woodley förlorade welterviktstiteln mot Kamaru Usman den 2 mars via enhälligt domslut. Han hade dessförinnan inte förlorat sedan 2014.

Covington har i sin tur också en förlust mot Usman på sitt matchfacit. De båda möttes den 14 december i en kamp om bältet. Usman besegrade Covington via TKO i femte ronden och bröt därmed hans vinstsvit på sju raka.

Kategorier
Senaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara