Ex-mästaren Tyron Woodley avlägsnas från UFC:s ranking – Khamzat åter på listan!

✔ Forne titelhållaren har förlorat fyra raka matcher i UFC

Den före detta welterviktsmästaren Tyron “The Chosen One” Woodley är inte längre del av UFC:s officiella ranking. Detta är något som ofta betyder att en fighter gått skilda vägar med organisationen. Det var den kanadensiska MMA-journalisten Aaron Bronsteter som var först med att avslöja nyheten.

“The Chosen One”  hade tidigare tiondeplatsen i welterviktsklassen men i de kommande rankningarna som presenteras nästa vecka är Woodley borttagen. Svenske Khamzat Chimaev återfinns dock på 15:e plats i den kommande rankningen.

Utöver det har Woodleys profil på UFC:s hemsida ändrats på sätt som enbart förstärker misstankarna om att Woodley och  UFC gått skilda vägar. På huvudsidan av hans profil står han angiven som “före detta fighter” och hans status i biografin är “icke tävlande”.

Utöver det var Woodleys senaste match den sista på hans kontrakt med UFC. Varken UFC eller Woodley har gjort ett officiellt uttalande gällande ärendet, men konkret besked förväntas inom de närmsta dagarna.


ELATERAT


Segerlös i nästan tre år

Woodley gjorde UFC-debut i februari 2013 efter att ha tävlat framgångsrikt i Strikeforce. “The Chosen One” besegrade Jay Hieron via brutal knockout i sin debut och vann tre utav sin fyra första matcher i UFC innan hans framfart tog stopp via en förlust på domslut mot Rory MacDonald.

Därefter radade Woodley upp två raka segrar mot toppmotståndarna Dong Hyun Kim och Kelvin Gastelum. De segrarna räckte för en titelchans mot den dåvarande mästaren Robbie Lawler på UFC 201. Woodley vann via knockout cirka två minuter in i den första ronden och blev därmed krönt welterviktsmästare.

Woodley försvarade titeln fyra gånger och ställdes mot Kamaru Usman i sitt femte titelförsvar som skedde på UFC 235. Usman totaldominerade från start till slut och vann ett ensidigt enhälligt domslut.

Efter mer än ett års frånvaro återvände Woodley för att ta sig an topprankade Gilbert Burns. Återigen blev Woodley totaldominerad hela matchen och förlorade varenda rond hos varenda poängdomare. Sedan mötte Woodley den bittra rivalen Colby Covington i september förra året och förlorade fyra raka ronder fram till att matchen bröts i den femte ronden när den forne mästaren dragit på sig en revbensskada.

Sist han var aktuell ställdes Woodley mot Vicente Luque – och förlorade via submission i den första ronden.

Vill du se Tyron Woodley få en sista chans i UFC?

Kategorier
Senaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara