Tyron Woodley släpper uttalande efter fjärde raka förlusten: “Blev för ivrig”

✔ "Det är vad Gud skapat mig för"

Det blev en tuff återkomst under UFC 260 för den forne UFC-mästaren Tyron Woodley – som nu talat ut om förlusviten.

Woodley var i ett utsatt läge inför helgens gala. Inför UFC 260 hade han förlorat fjorton raka ronder över tre raka matcher och en seger var väsentlig för att behålla sin plats i welterviktsdivisionens elit. Den underskattade brasilianaren Vicente Luque stod för motståndet – en fighter som vunnit åtta utav sina nio senaste matcher inför galan.

Dessvärre för Woodley blev det en kort och brutal kväll. Den forne mästaren öppnade starkt med hårda slag som skakade Luque. Woodley var dock väldigt vild i sina slagväxlingar och tog emot några rejäla slag som fick honom ur balans. Luque följde upp, fick ner Woodley, och avslutade med en D’arce choke mot slutet av den första ronden.


HETAST JUST NU


“Såg möjligheten för knockouten och blev för ivrig”

Nyligen tog Woodley till sociala medier för att släppa ett uttalande om förlusten.

– Saker gick bra tills de inte gjorde det. Mitt träningsläger pushade mig på sätt jag inte blivit på länge. Jag engagerade mig och svor till mig själv att jag skulle bringa fram tigern som vann mig guldet.

– Jag såg möjligheten för knockouten och blev för ivrig. Jag betalade ett stort pris. Jag ångrar inte min aggression eftersom det är vad Gud skapat mig för. [Vicente Luque] är en tuff och ödmjuk fighter. Det var en ära att dela buren med dig ikväll.

Woodley blev welterviktsmästare på UFC 201 när han knockade Robbie Lawler för att vinna titeln. Han försvarade titeln fyra gånger innan han ställdes mot Kamaru Usman på UFC 235 – och blev totaldominerad i fem ronder.

Därefter förlorade Woodley mot Gilbert Burns och Colby Covington i två ensidiga matcher.

Det återstår att se om Woodley förblir i UFC efter sitt fjärde raka nederlag.

Vad borde Tyron Woodley föra efter förlusten på UFC 260?

Kategorier
Senaste NyttTyron Woodley

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara