Tyson Fury är den nya tungviktsmästaren i boxning efter mötet med Wladimir Klitschko.

Tyson Fury besegrar Wladimir Klitschko på enhälligt domslut och är nu den nya tungviktsmästaren i boxning. Segern firades med sång i Esprit Arena i Düsseldorf där Fury lyckades sätta stopp för en 11 år lång vinstsvit.

Under lördagskvällen trädde Wladimir Klitschko, för nittonde gången, in i ringen för att försvara sin titel som tungviktsmästare. I elva år har Klitschko stått obesegrad, men Tyson Fury höll sitt ord och tröttade ut sitt motstånd efter en jämn boxningsmatch och tog därmed över bältet. 27-årige Fury från Manchester, England, fick 40-årige ukrainaren Klitschko att se långsam och trött ut under matchen med sina snabba fötter och knytnävar. Segern kom efter ett enhälligt domslut efter mötet som domarna poängsatte, 115-112, 115-112, 116-111.

Det var en känslosam seger för Fury som brast ut i gråt och firade genom att sjunga Aerosmiths ‘I Don’t Want to Miss a Thing’. Kanske får han göra det hela igen då det finns en returmatchklausul i kontraktet. Huruvida Klitschko vill göra om det hela eller helt enkelt lägga handskarna på hyllan, är dock oklart. Säkerligen skulle en sådan returmatch fylla hela Wembley arena i Furys hemland England.

Men om mötet ens skulle bli av, var dock osäkert i ett par timmar under morgonen innan matchen. Efter ett besök på Esprit arena hotade Fury med att dra sig ur, då mattan ansågs för mjuk. Furys agent kallade det ett stort säkerhetsproblem och hans pappa instämde genom att döma ut mattan som en trampolin.

Det tog ett två timmar långt möte mellan de två parternas representanter för att lösa dispyten, då Klitschkos camp gick med på att ta bort ett av de tre skumlagren under mattan.

Problemen var dock inte slut där, endast 30 minuter innan det var dags att inta arenan, hittade Furys gäng ännu ett problem, denna gång att Klitschko lindat händerna utan någon från Furys camp närvarande. Tränaren Peter Fury la fram ännu ett hot om att dra sig ut matchen, tills Klitschko lindade om händerna, denna gång framför en ur campet. Tidigare i veckan hände dessutom en liknande incident, där valet av boxningshandskar visade sig vara ett problem och en till anledning till hot om att dra sig ur mötet.

Säkerligen var detta en kampanj med avsikt att komma under Klitschkos hud och skapa osäkerhet inför mötet. Klitschko, som enligt han själv har ett stort kontrollbehov, kunde nog inte undkomma att bli lite psykad av de många kompromisserna för att fighten ens skulle bli av. Vilket visade sina spår under matchen där han hade svårt att komma åt Fury och efter tre ronder stod antalet träffar 17-11 till Furys fördel.

I sista ronden började publiken skandera Klitschkos namn, men efter den tuffa matchen med många träffar fram och tillbaka räckte kraftansträngningen inte till. Då Fury mestadels haft överläget under ronderna gick han segrande ur fighten och blev tilldelad mästartiteln.

Klitschko tackade och applåderade åt publiken efter förlusten som åter igen började heja och ropa hans namn. För kanske sista gången.

Följ MMAnytt på facebook - sveriges största sida med 57.000 följare
Kategorier
BoxningSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
Omröstning

Vem vinner huvudfighten på UFC Stockholm?

Visa resultat

Loading ... Loading ...