Tyson Fury bekräftar: “Jag kommer att slåss mot Francis Ngannou”

✔ "Det blir en stående fajt"

Tyson Fury har meddelat att han är villig att möta UFC:s tungviktsmästare Francis Ngannou. Han tar matchen i oktagonen så fort han är klar med Deontay Wilder och Anthony Joshua.

Fury har tidigare visat ett intresse för att göra ett försök i MMA efter boxningen. Han har till och med tränat med Darren Till och UFC-legenden Nick Diaz.

Dock finns inte intresset för MMA längre, men en fajt i buren med MMA-handskar är något han kan tänka sig. En så kallad “cage-boxing-match”, enligt TheMacLife.

– Jag och Ngannou med små handskar, låt det hända, sade Fury via TMZ. Så fort jag är klar med Wilder och Joshua kommer jag att slåss mot Ngannou i en oktagon med [MMA-handskar]. Han är ändå ingen brottare, det blir en stående fajt.

– Jag skulle älska att slåss mot Nganno, sade Fury. Han är ett stort namn, han slog precis Stipe, och han pratar om boxningen men det här är en annan värld. Jag skulle äta upp och spotta ut honom sju gånger om dagen. Om vi kör MMA och han börjar greppa tag om mig och tar ner mig på marken skulle det inte heller vara en match.

– Men det skulle bli tio gånger svårare för honom att gå till boxning än för mig till MMA, det är en annan värld, sade Fury.


HETAST JUST NU


En oviss framtid för tungviktarna

Fury har länge jagat ett möte med sin landskamrat Joshua. Den fajten har dock inte blivit av, och han ska nu istället möta Wilder en tredje gång. Vid en eventuell vinst kommer han säkerligen att ställas mot Joshua för att en gång för alla avgöra vem som är den bästa britten, och den bästa boxaren i världen.

Ngannou har än så länge inte försvarat sin titel, och även han har haft svårt att få den matchen han vill ha. Både Derrick Lewis och Jon Jones har stått på tapeten, men inget har bokats. Istället ska nu Lewis möta Ciryl Gane om ett interim-bälte och Jones har inte skrivit på kontraket då han har begärt mer pengar än vad UFC är villiga att betala.

Skulle dock allt falla på plats och Fury tar sig igenom sina motståndare och Ngannou fortfarande är mästare kanske vi får se dem ställas mot varandra. En match där de bästa av två världar står öga mot öga, omringande av en bur.

Vem skulle vinna Francis Ngannou eller Tyson Fury?

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Francis NgannouSenaste NyttTyson Fury

Axel Bridal är skribent för MMAnytt sedan Februari 2021. Han upptäckte MMA 2015 på västkusten i USA och rapporterar idag om sporten från Stockholm.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...