Tyson Furys heroiska insats – räddar man från självmord

✅ Nu har världsboxaren en öppen vädjan

Det är ingen hemlighet att Tyson Fury är en av de mest omtyckta kampsportarna i världen. Den engelske världsboxaren har hyllats för hur han tagit kampen mot psykisk ohälsa, som han själv lidit stort av.

Fury har bland annat varit öppen kring ett tidigare självmordsförsök, där han ändrat sig i sista sekund. På senare tid har han dock lyckats tackla större delen av sina mentala besvär, vilket visat sig genom hans nyvunna framgångar i boxningsringen.

Läs mer: Då äger Deontay Wilder vs. Tyson Fury 2 rum!

Nyligen hamnade Fury däremot i en riktigt tuff situation. I ett inlägg på sin Instagramstory berättar han hur en för honom okänd person kom till hans hem, och berättade att han tänkte ta sitt liv. Men först ville den okände personen prata med Fury.

– En okänd främling kom hem till mig i natt och berättade att han precis skulle begå självmord, men han ville prata med mig innan han gjorde det, säger Fury i klippet.

Tyson Fury: “Verkar ha fungerat”

Boxningsstjärnan verkar dock ha hanterat situationen väldigt bra, och hjälpt personen på bästa sätt.

– Eftersom jag är jag pratade jag honom ur det. Därefter tog vi en joggingtur, och han såg riktigt glad ut när han lämnade – så det verkar ha fungerat, fortsätter Fury.

Nu har den populäre engelsmannen en öppen vädjan till alla där ute som lider av psykisk ohälsa.

– För alla där ute som lider av problem med psykisk ohälsa – snälla, ta inte ert liv! Det kommer att bli bättre. Jag lovar er. Det finns hjälp runt hörnet, snälla, sök vård direkt så kommer du att komma tillbaka dit du en gång var. Det var inte över då, och det är inte över nu, säger han och fortsätter:

– Kom igen folk, ge inte upp, fortsätta kämpa och säg aldrig dö! Precis som när jag tog mig upp i den tolfte ronden mot Deontay Wilder. Fortsätt kämpa, oavsett hur tufft det blir. Fortsätter kämpa framåt, för vi ger oss aldrig! avslutar Fury.

Se klippet med Fury nedan:

Kategorier
Senaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara