UFC 195 bonusar: Robbie Lawler och Carlos Condit vinner självklar Fight of the Night

Efter nattens gala kunde fyra fighters gå hem med en extra 50 000 dollar på kontot – och det är inga mindre än galans stora stjärnor, Robbie Lawler, Carlos Condit, Stipe Miocic och Michael McDonald som kammar hem bonusarna.

Stipe Miocic och Michael McDonald gjorde sig välförtjänta av Performance of The Night-bonusarna. Miocic besegrade sin motståndare Andrei Arlovski via en teknisk knockout i första ronden som också avgjorde att han kommer bli nästa titelutmanare av vinnaren mellan Fabricio Werdum och Cain Velasquez som möts på UFC 196 den 6:e februari.

McDonald kom in i buren efter en två år lång frånvaro. Skadorna som tvingat honom ur tävling de senaste åren verkade ha läkt fint och inte vara till något bekymmer för den 24-årige amerikanen som i andra ronden ströp ut Masanori Kanehara i en rear-naked choke.

Det var ingen tvekan om att Robbie Lawler och Carlos Condit skulle ta hem Fight of The Night-bonusen efter det fem ronder långa kriget om welterviktsbältet. Matchen kommer att gå till historien som en klassiker inom MMA – och det med all rätta. Lawler vann andra och femte ronden enligt alla tre domare. Condit vann den första och fjärde. Det var bara tredje ronden som satte käppar i hjulet för Condits vinst då två av domarna gav ronden till Lawler som slutligen gick segrande ur mötet med ett delat domslut.

Årets första UFC-gala levde inte direkt upp till den föregående rekordgalan UFC 194, men den visade sig ändå ha en enorm dragningskraft. Galan som ägde rum i MGM Grand Arena i Las Vegas drog in en publik om 10 300 personer och 2 003 986 dollar i biljettintäkter. UFC 194 som hölls i samma arena, där huvudmatchen mellan Jose Aldo och Conor McGregor gick av stapeln drog in 10 006 249 dollar i biljettintäkter.

Kategorier
Andrei ArlovskiCain VelasquezCarlos ConditConor McGregorFabricio WerdumJose AldoRobbie LawlerSenaste NyttStipe Miocic

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
2 Kommentarer
 • juelz
  3 January 2016 at 02:58

  Alltså både Lawler och Condit är väl lite tråkiga sett till personlighet, men jag kan inte förstå hur Lawler inte kan dra mer folk. Han bjuder ju alltid på underhållning, efter matchen mot Rory senast så kan man ju tycka att fler borde vara sugna på att se han fightas.

  Lite tråkigt kan jag tycka att MMA-casuals mer hakar på WWE cirkusen runtomkring än att de vill se grymma matcher. Visst blir ju jag också mer hypad av Conor och den build-up som han skapar med sitt snack, men den här matchen såg jag faktiskt nästan fram emot lika mycket som den senaste galan.

 • Qrille Qrokodil
  3 January 2016 at 05:39

  För mig var Larkin vs. Tumenov fight of the night. Två ubertekniska snubbar, verkligen.

 • Svara