Nate Diaz vs. Conor McGregor – se hela matchen här!

✅ En av tidernas största UFC-matcher fick många att tappa hakan

Efter en svordomsfylld utmaning som blev en omedelbar klassiker, fick Nate Diaz den stora matchen han var ute efter. En skada öppnade upp möjligheten att hoppa in som ersättare och göra upp mot superstjärnan Conor McGregor, som vid det här laget var UFC-mästare i fjädervikt.

Det var på UFC 196 i mars 2016 som Diaz och McGregor möttes i vad som blev en av de mest uppmärksammade matcherna någonsin i den världsledande MMA-organisationen. Matchen gick i weltervikt, vilket innebar att ingen av dem gick ner särskilt mycket – om något – i vikt.

McGregor – den i särklass största stjärnan i UFC – hade en aura av oövervinnlighet runt sig, då han precis hade vunnit fjäderviktstiteln med en fullträff efter bara 13 sekunder. Irländarens enorma popularitet gjorde honom föga förvånande till tydlig favorit hos oddsmakarna, men resultatet kom att lämna många fans förbryllade.

Någon som inte var förvånad var dock Diaz. Kolla in hela matchen i videon ovan!

Foto: Mazdak Cavian/MMAnytt

Nate Diaz redo för comeback efter tre år

Diaz och McGregor möttes senare samma år i en rematch, som blev ett hyllat krig med ett annorlunda resultat. Sedan dess har den förstnämnda hållit sig borta från buren – tills nu.

Efter nästan exakt tre års frånvaro är Diaz nu äntligen tillbaka. Comebacken sker i natt på UFC 241: Cormier vs. Miocic 2 i Anaheim, Kalifornien, där han möter topp 10-rankade Anthony Pettis i den delade huvudfighten.

Allt du behöver veta inför UFC 241 hittar du här.


RELATERAT: UFC 241: Cormier vs. Miocic 2 – Resultat & Statistik LIVE!


UFC 241 – Stream:

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Conor McGregorNate DiazSenaste NyttUFC 241

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara