ddd

UFC 202: Artem Lobovs låga sparkar gav team McGregor kvällens första seger

Artem Lobov använde sig smart av låga sparkar för att neutralisera den betydligt mer oerfarne Chris Avilas offensiv och lyckades kamma hem segern för team McGregor.

Det var kvällens första, av två, matcher mellan team Diaz mot team McGregor när Artem Lobov (11-12-1, 1 NC) tog sig an Chris Avila (5-2). Den trettioårige ryssen, som kom ut till B.I.G. som intromusik i kontrast till Avilas val av Tupac, lyckades pressa bak sin motståndare med hårda slag och låga sparkar under hela matchen.

Den debuterande Avila såg nervös ut och fick aldrig av någon märkvärdig offensiv. Han fick se sig tydligt besegrad på poäng i sin debut. Det innebar  att Lobov lyckades ta sin första UFC-seger på tre försök. Något som kanske lyckas hålla honom kvar i organisationen.

I intervjun efter matchen sa Lobov att han trodde att hans seger satte press på Nate Diaz (19-3) för att han inte tycker om att fightas på samma gala som sina lagkamrater. Han verkade övertygad om att hans lagkamrat Conor McGregor (19-10) skulle föra upp team McGregor till 2-0 under kvällen med att knocka Diaz i den tredje ronden.

Matchreferat

Rond 1

Lobov var den som började mest aggressivt av de båda kämparna. Han tog satte sig själv i förarsätet och rörde sig hela tiden framåt mot en Avila som backade upp mot buren. Båda slog kortare kombinationer inledningsvis. Den mest signifikativa offensiven kom från ryssen i form av hans låga högerspark som träffade gång på gång. Avila såg aningen nervös ut i sin debutrond i UFC och verkade inse att han förlorat den när den tog slut.

Rond 2

Lobov inledde den andra ronden med det som fungerade bäst i den första. Han slängde iväg ett par sparkar innan Avila bestämmde sig för att clincha upp. Den unge amerikanen såg dock ut att vara den svagare av de två och hittade ingen framgång där heller. Han fortsatte ändå vara offensiv och fick in ett par jabbar. Lobov kontrade med ett par hårda slag och fick även in en örfil som tände till Avila. Andra ronden var jämnare men kammades nog hem av ryssen.

Rond 3

Den tredje ronden började händelselöst framtill att slagskämparna råkade skalla ihop, något som öppnade ett sår på Lobovs panna. Ryssen fick blodet borttorkat och fortsatte sedan med sina låga sparkar och korta slagkombinationer. Med 90 sekunder kvar av ronden gick han för en hög spark och halkade ner på rygg. Det var då Avila hade sin bästa period när han följde upp med ett par armbågar. Lobov lyckades dock svepa och ta sig upp på fötter. Ronden avslutas med att kombattanterna slår ihop nävarna och tackar för matchen, båda till synes osäkra på om de gjort tillräckligt för att vinna ett domslut.

Resultat: Artem Lobov besegrar Chris Avila via enhälligt domslut (30-27, 30-27, 30-27).

Klicka här för att se matchstatistik.

Foto: Mattias Persson 

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
NyheterSenaste NyttZ-Klistrad artikel

Svara