UFC 202 – Diaz vs. McGregor II ser ut att ha slagit pay per view-rekordet

Att UFC 202 skulle bli en av de största galorna genom tiderna var alla redan övertygade om. Nu rapporteras det att den sålt mer än UFC 196 och är ny rekordhållare i UFC vad gäller antal sålda pay per views. 

Dave Melzer MMAfighting.com rapporterade under kvällen att UFC 202 med returmatchen mellan Conor McGregor (20-3) och Nate Diaz (19-11) som huvudmatch ser ut att överstiga försäljningssiffrorna för UFC 196 och bli den mest sålda MMA-galan någonsin.

Uppskattningarna just nu indikerar att ungefär 1.65 miljoner betalande kunder köpt galan. Det är runt 50 000 köp fler än UFC 196, den tidigare rekordinnehavaren som hade det första mötet mellan McGregor och Diaz som huvudmatch.

Redan i augusti hävdade UFC-presidenten Dana White att han tyckte sig se signaler på att UFC 202 skulle slå rekordet. Men UFC släpper vanligtvis inte några officiella försäljningssiffror. Uppskattningen av försäljningssiffrorna baseras på hur många som beställde galan via sin TV-operatör och inkluderar inte hur många som köpte den direkt via UFCs hemsida.

ufc196_12_diaz_mcgregor_011

Anmärkningsvärda siffror

Anmärkningsvärt är att inga andra klassiska indikatorer pekat mot rekordnoteringen. Både TV-siffrorna från underkortet och försäljningssiffrorna för biljetter till galan kom inte upp i samma siffror som UFC 200 månaden innan.

De låga TV-sifforna antas däremot varit på grund av konkurrens med OS-sändningarna från Rio de Janeiro. Och biljettförsäljningen tros ha lidit av att irländarna som brukar flockas till McGregors matcher uteblev till viss del. Mest på grund av att det var en EM- och OS-sommar men även att matchen först annonserats för UFC 200 och att irländarna redan betalat resor och biljetter till den galan. Dessutom är augusti historiskt sett en dålig månad för biljettförsäljning i Las Vegas.

Katalysatorn

Presskonferensen under matchveckan som slutade med en flask- och burkkastning mellan huvudpersonerna pekas ut som katalysatorn för galans sena uppsving i intresse. Diaz och McGregor verkar tillsammans bädda för rekordsiffror. De har, om uppskattningarna stämmer, toppat båda de två mest sålda galorna i UFCs historia. Något som borde motivera företaget att matcha ihop dem igen. Det verkar däremot inte ligga i planerna, White har sagt att den tredje matchen männen emellan inte är den rätta att sätta ihop just nu.

Intressant är att UFC haft fem galor sedan november förra året som kommit över en miljon pay per view-köp. Innan dess hade företaget bara fem totalt i hela sin historia. Med stjärnor som Georges St Pierre (25-2) och Ronda Rousey (12-1) på väg tillbaka, är det inte omöjligt att företaget når nya rekordnoteringar inom kort. Dana White har sagt att Rouseys återkomst kommer slå pay per view-rekordet.

Tror ni på det?

Foto: Jeff Bottari/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Conor McGregorNate DiazNyheterSenaste Nytt
En kommentar
  • Headown
    8 September 2016 at 10:25

    Mind-blowing numbers.

  • Svara