Donald "Cowboy" Cerrone. Foto: Mazdak Cavian/MMAnytt

UFC 202: Donald “Cowboy” Cerrone stoppar Rick Story med en fantastisk kombination

Donald Cerrone såg bättre ut än någonsin i sin tredje match i welterviktsklassen. Han dominerade i den stående delen av matchen och avslutad med en fantastisk kombination. 

Donald Cerrone (30-7, 1 NC) tröttnade på att kämpa med vikten i lättviktsklassen. Han flyttade upp till weltervikt och har sett fenomenal ut sen dess. Det fortsatte han med att göra när han tog sig an tuffe Rick Story (19-8).

Cowboy träffade Story hårt och ofta med slag och sparkar när de båda männen stod framför varandra. Story, den större av de två männen, gick på sin kraft och svingade hårt mot Cowboy som höll sig tålmodig och väntade på rätt tillfällen att gå på sina kombinationer.

När avslutet väl kom kändes det självklart och absolut inte forcerat. Ett slag mot magen, ett mot huvudet och en snabb spark mot huvudet. Sedan var Story färdig. Cerrone stängde matchen med ett par smällar upp mot buren, men de var bara för protokollet.

I och med segern har Cerrone tre segrar av tre möjliga i weltervikt. Han har även totalt elva segrar i sina tolv senaste matcher. En högst imponerande bedrift för någon som håller till bland de två tuffaste viktklasserna i UFC.

Det han vill nu är inte att fortsätta på sin segerrad i weltervikt, utan cowboy vill ha ännu en chans på lättviktsguldet. Efter matchen bad han om en match mot lättviktsmästaren Eddie Alvarez (28-4), en man han redan håller en seger över.

Matchreferat

Rond 1

Story kom ut aggressivt i början och åkte på en av Cerrones reaktiva nedtagningar. Tog sig dock upp snabbt och tryckte upp Cowboy mot buren där han tog ner honom. Cerrone gick direkt på ett triangelförsök som Story musklade sig ur. Han hamnade i överläge med Cowboy på alla fyra under sig och arbetade med några hårda knän innan de bröt upp. Resterande del av ronden ägde rum stående där Cerrone fick in de bästa slagen. Story jobbade med ett eller två slag åt gången medan Cerrone fick ihop några längre kombinationer.

Rond 2

Andra ronden tog vid där den första slutade. Story laddade på och slungade iväg stora smällar medan Cerrone jobbade mer snabbt och effektivt. Det blir tydligt att Story inte är bekväm med att ha matchen på fötterna. Det var däremot Cerrone. Han slängde iväg en kombination med slag mot huvud och mage, och avslutar med en kvick spark mot huvudet. Story snubblar runt mot buren och hamnar i backen. Slagen Cowboy följer upp med är en ren formalitet.

Resultat: #14 Donald Cerrone besegrar Rick Story #9 via TKO (slag och sparkar) i rond 2 (2:02)

Klicka här för att se matchstatistiken.

Foto: Mazdak Cavian 

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Donald CerroneNyheterRick StorySenaste NyttZ-Klistrad artikel

Svara