UFC 213: Robert Whittaker ny interim-mästare efter fem ronders krig med Yoel Romero

I huvudmatchen på lördagens UFC 213: Romero vs. Whittaker fick vi se Yoel Romero göra upp med Robert Whittaker om mellanviktens interimbälte – och det var “The Reaper” som fick ta med bältet hem till Australien efter fem hårda ronder.

ANNONS

Whittaker verkade ha skadat benet tidigt i matchen och Romero kontrollerade de två första ronderna. När Romero började tröttna i den tredje ronden kom Whittaker dock tillbaka, och satte press på kubanen med fina slag och sparkar.

Whittaker visade under hela matchen på riktigt bra nedtagningsförsvar. I slutet av den fjärde ronden får Whittaker in flera träffar på Romero, som ser riktigt trött ut men klarar sig till en femte och avgörande rond. I den femte ronden får vi se ett riktigt krig när båda slagskämpar är riktigt trötta och försöker få till ett avslut. Matchen avslutas med Whittaker i topp-position.

Domarna utropar sedan Robert Whittaker som vinnare via enhälligt domslut. Den 26-årige australiensaren blir nu den näste att utmana mästaren Michael Bisping om mellanviktsbältet.

Resultat: Robert Whittaker besegrar Yoel Romero via enhälligt domslut(48-47, 48-47, 48-47)

Statistik:

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Senaste NyttUFC 213

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara