UFC 216: Tony Ferguson stryper ut Kevin Lee – vinner interimbältet

Tony "El Cucuy" Ferguson är UFC:s nya interimmästare i lättvikt efter en spännande titelmatch mot Kevin Lee.

Alldeles nyss avgjordes huvudmatchen på UFC 216: Ferguson vs. Lee i Las Vegas, där nummer 2-rankade Tony Ferguson tog sig an nummer 7-rankade Kevin Lee i en interimtitelmatch i lättvikt.

Lee öppnade starkt i den första ronden, där han så småningom fick ner Ferguson på mattan efter en jämn start och lyckades ta sig till mount för att sedan kunna ösa ner med stenhårda slag. När ronden var över och domaren Herb Dean stoppade dem valde Lee att slå ett extra slag mot Ferguson, vilket tvingade Dean att slita iväg honom och dela ut en skarp varning.

Därefter var det uppenbart att Lees hårda viktnedgång påverkade hans kondition, medan Ferguson kunde ta över allt eftersom i den andra ronden.

I den tredje ronden var Lee märkbart trött och gjorde allt för att få ner Ferguson på mattan. Han lyckades först, men Ferguson kunde då ta sig upp relativt snabbt. Därefter fick han in ännu en nedtagning, men fastnade i “El Cucuys” guard där han var mycket nära att åka på ett armlås.

“The Motown Phenom” lyckades förvånande nog ta sig ur submissionförsöket, men tog sedan emot flera hårda armbågar från guard innan Ferguson sedan fick in en triangel – som tvingade Lee att klappa ut.

Statistik och resultat

Officiellt resultat: #2 Tony Ferguson besegrade #7 Kevin Lee via submission (triangel) i rond 3 (04:02).

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Just nuSenaste NyttUFC 216

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...