UFC 218: Frankie Edgar skadad – drar sig ur titelmatchen mot Max Holloway

Titelmatchen mellan Max Holloway och Frankie Edgar är inställd då "The Answer" har skadat sig. Mästaren vill dock fortfarande försvara bältet på UFC 218 och hoppas nu få en ny titelutmanare.

Under natten avslöjades tråkiga nyheter, då det står klart att den forne lättviktsmästaren Frankie Edgar tvingas hoppa av den efterlängtade titelmatchen mot den nykrönta fjäderviktsmästaren Max Holloway, som var bokad som huvudmatch på UFC 218.

Nyhoten rapporterades först av brasilianska Combate och har sedan dess bekräftats av källor till MMAnytt.

Mood! Time to step up. #BlessedERA

A post shared by Max Holloway (@blessedmma) on

Aldo och Lamas villiga att hoppa in

Det är för närvarande oklart vem som nu kommer att utmana Holloway i hans första titelförsvar. “Blessed” har dock klargjort att han fortfarande avser att gå huvudmatch på galan, som äger rum i Detroit, Michigan, den andra december.

Några som har erbjudit sig att hoppa in är den forne mästaren Jose Aldo, som senast blev av med bältet efter en TKO-förlust mot Holloway, samt nummer 3-rankade Ricardo Lamas – som har radat upp två raka vinster sedan sin domslutsförlust mot den regerande mästaren.

Aldo och Lamas är just nu bokade att möta varandra i det delade huvudeventet på UFC on FOX 26 i Winnipeg, Kanada, två veckor senare.

Max “Blessed” Holloway vill fortfarande försvara bältet på UFC 218 – och flera topprankade fjäderviktare är sugna på revansch mot honom. Foto: Tom Szczerbowski-USA TODAY Sports

Swanson intresserad – om han får ett nytt kontrakt

Den som de flesta verkar vilja se som ersättare är dock nummer 4-rankade Cub Swanson, som för närvarande är bokad mot Brian Ortega i huvudmatchen på UFC Fight Night 123 i Fresno, Kalifornien, den nionde december.

Även Swanson, som har vunnit fyra raka matcher sedan sin förlust mot Holloway, menar att han är redo att hoppa in som titelutmanare. Matchen mot Ortega är dock den sista på hans kontrakt – och om han istället ska utmana om bältet vill han först komma överens om ett nytt avtal med UFC.

“We would have to come to terms on a new deal,” sa Swanson till MMA Fighting. “I’m willing.”

Cub Swanson kan hoppa in som ersättare och utmana Max Holloway om bältet – om UFC uppdaterar hans kontrakt. Foto: Tom Szczerbowski-USA TODAY Sports

Uppdaterat matchkort

Förutsatt att Holloway får en ny motståndare i huvudeventet, så är det ett riktigt fullspäckat kort som väntar för UFC 218. Kolla in det senaste matchkortet nedan!

Huvudkortet:

 • Titelmatch i fjädervikt: (C) Max Holloway vs. TBA
 • Tungvikt: #1 Alistair Overeem vs. #4 Francis Ngannou
 • Flugvikt: #2 Henry Cejudo vs. #4 Sergio Pettis
 • Lättvikt: #4 Eddie Alvarez vs. #5 Justin Gaethje
 • Kvinnlig stråvikt: #5 Tecia Torres vs. #6 Michelle Waterson

Underkortet:

 • Lättvikt: Paul Felder vs. Charles Oliveira
 • Weltervikt: #15 Alex Oliveira vs. Yancy Medeiros
 • Lättvikt: David Teymur vs. Drakkar Klose
 • Kvinnligt stråvikt: #9 Felice Herrig vs. #12 Cortney Casey
 • Weltervikt: Sabah Homasi vs. Abdul Razak Alhassan
 • Lätt tungvikt: Jeremy Kimball vs. Dominick Reyes
 • Kvinnlig stråvikt: Amanda Cooper vs. Angela Magana
 • Tungvikt: Justin Willis vs. Allen Crowder

Vem vill du se Holloway möta?

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Senaste NyttUFC 218

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...