UFC 219: Förhandlingarna inför Cyborg vs. Holm är “helt döda”

Det ser inte ut som att det blir något möte mellan fjäderviktsmästarinnan Cristiane "Cyborg" Justino och den före detta bantamviktsmästarinnan Holly Holm, det säger Holms agent.

UFC har tagit emot ett flertal hårda slag under de senaste timmarna och det ser ut som att myriaden av tråkigheter fortsätter.

Det har länge pratats om en match mellan två av organisationens största kvinnliga stjärnor: den regerande fjäderviktsmästarinnan Cristiane “Cyborg” Justino och den före detta bantamviktsmästarinnan Holly Holm men nu kommer det rapporter om att förhandlingarna har stannat upp helt.

Enligt Holms agent Lenny Fresquez så har förhandlingarna dött ut efter att de misslyckats komma fram till en ekonomisk överenskommelse med organisationen:

“Holly was anxiously awaiting the Dec. 30 fight with Cyborg,” sade Fresquez, “and had been training for it. But we could not come to financial terms for this featherweight title bout in December. We look forward to meeting her under the right circumstances.”

*transkribering via MMAFighting.com

Inte förlorat sedan sin debut

“Cyborg” är utan tvekan en av de mest fruktade kämparna i den kvinnliga MMA-historien och sedan hon MMA-debuterade i maj 2005 har hon endast förlorat sin debut och sedan dess vunnit 18 matcher.

Holm har inte haft samma framgång och bröt senast en förlustsvit på tre raka efter att hon knockat Ronda Rousey och tog hem titeln i november 2015. Hon kom sedan att förlorat bältet till Miesha Tate som i sin tur förlorade det till den regerande mästarinnan Amanda Nunes.

Mötet mellan “Cyborg” och Holm var tilltänkt för UFC 219 den 30 december och ännu står galan utan en huvudmatch.

Kategorier
Senaste NyttUFC 219

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara