UFC 224 satte rekord – Flest avslut på en UFC-gala i modern tid

✅ UFC 224 ligger nu på delad förstaplats som den UFC-gala som innehållit flest antal avslut ✅Endast två matcher gick till domslut

Lördag natt ägde UFC 224 rum i Rio de Janeiro, Brasilien – En gala som fylldes av imponerande insatser och nya rekord. Utöver den endast andra vinsten via ezekiel choke i UFCs historia (något Aleksei Oleinik kan stoltsera med), var det dessutom den första gången två öppet homosexuella fighters möttes i en UFC-match (Amanda Nunes vs Raquel Pennington), och den första gången en och samma fighter förlorat två matcher på knockout via frontspark mot huvudet (Vitor Belfort).

Det var dock inte de enda rekorden som slogs. Utav tretton matcher avslutades elva, ett antal avslut som inte skett i modern UFC-tid sedan UFC Fight Night 55 år 2014 – Det är dock värt att nämna att den galan innehöll elva matcher där alla avslutades.

En gala med flera imponerande avslut

Som redan konstaterat var UFC 224 utmärkande som en gala där två specifika avslut skett för andra gången, nämligen Oleiniks ezekiel choke och Lyoto Machidas frontspark-knockout över Belfort.

Utöver det säkrade Elizeu Zaleski dos Santos en spektakulär knockout över Sean Strickland via spinning wheel kick och bantamviktaren John Lineker fick hemmapubliken att jubla med en brutal knockout över den gästande amerikanen Brian Kelleher. I nordiska nyheter kunde svenske Jack Hermansson återvända till vinstkolumnen med en hjälteinsats mot den forne titelutmanaren Thales Leites, där han knockade brassen i den tredje ronden trots att han bröt ett revben tidigt i matchen.

UFC 224 lär bli en väl ihågkommen UFC-gala av flera anledningar, fansen kan endast hoppas på att få se antalet avslut överträffade inom en nära framtid.

Kategorier
Senaste NyttUFC 224

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara