UFC 229 Dana White
UFC-presidenten Dana White. Foto: MMAnytt

Dana White förvånad efter UFC 229-kaoset: “Bara jag som var upprörd”

✅ Dana White talar ut om skandalscenerna efter supergalan: "Har arbetat i 20 år - ville inte att det skulle sluta så"

Efterspelet efter kaoset på UFC 229: Khabib vs. McGregor fortsätter. Under veckan ska Nevadas atletiska kommission (NSAC) hålla ett förhör som kan påverka både Khabib Nurmagomedovs och Conor McGregors framtider.

Läs mer: Khabibs lön hålls inne efter skandalscenerna

Kaoset efter supermatchen mellan de båda lättviktsstjärnorna inleddes efter matchens slut, då en till synes provocerad Khabib stormade ur oktogonen och gav sig på McGregors lagkamrat Dillon Danis.

Därefter utbröt skandalscener, där McGregor bland annat hamnade i bråk med flera av dagestanierns lagkamrater i buren.

“Folk håller med Khabib”

Men trots kalabaliken har reaktionerna mot Khabibs utstormning varit svala. I alla fall om man ska tro UFC-presidenten Dana White. I en nylig intervju berättar White att han är den enda som “verkligen upprördes” av Khabibs beteende

– Jag tror att jag var den mest upprörda personen efter matchen. Det har knappt varit något gensvar – förutom att folk faktiskt håller med Khabib och tycker att han gjorde rätt. Det var inget jag personligen ville se, med tanke på allt arbete jag har lagt ner på det här under de senaste tjugo åren, säger White till ESPN.

Khabib skandal

Här hoppar Khabib över burstängslet – och går till attack mot McGregors lagkamrat efter att ha besegrat irländaren på UFC 229. Foto via Viaplay

“Resten av världen bryr sig inte”

Hittills har McGregor dessutom vägrat anmäla någon för händelsen, och irländarens tränare John Kavanagh har sagt att han hoppas att Khabib inte får något längre straff.

White påtalar dock att incidenten ger sporten ett dåligt rykte, något som även topplättviktaren Tony Ferguson tidigare varit inne på.

– Jag var den enda som upprördes av det hela. Resten av världen bryr sig inte alls. Det är en stor grej. Vi är en professionell sport med professionella atleter. Vi representerar T-Mobile, MGM och hela sporten. Det var en stor grej, fortsätter UFC-presidenten.

Upplev MMA av toppklass på Cirkus - köp dina biljetter till Superior Challenge 19 nu!
Kategorier
Senaste NyttUFC 229

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.
Omröstning

Vem vinner huvudfighten på UFC Stockholm?

Visa resultat

Loading ... Loading ...