UFC 233: TJ Dillashaw vs. Henry Cejudo
T.J. Dillashaw - Foto: Dan Wainter-Ag Fight-MMAnytt

UFC 233: TJ Dillashaw vs. Henry Cejudo – i flugvikt?

✅ Rykten om flugviktens vara eller icke vara fortsatt oklara ✅ Alla parter överens om matchen - men inget påskrivet än

Under veckan har flera rapporter kommit om att UFC “till 100%” planera att skrota hela flugviktsdivisionen. Med Demetrious Johnsons flytt till ONE – och det faktum att många flugviktare ombetts att gå upp till bantamvikt, gör att ryktena får lite mer kött på benen.

Nu kommer dock väldigt motstridiga uppgifter. Källor nära MMAnytts Damon Martin bekräftar att både TJ Dillashaw och Henry Cejudo har kommit överens om ett möte i flugvikt – och inte i bantamvikt som tidigare rapporterats. Inga kontrakt har skrivits på.


LÄS MER: Henry Cejudo gör det: Besegrar Johnson – blir UFCs nya flugviktsmästare


Förväntas mötas på UFC 233 i Anaheim

UFC 233 går av stapeln i Anaheim, Kalifornien i en arena där UFC varit flera gånger – Honda Center. Både Dillashaw och Cejudo bor i Kalifornien så mötet mellan de två passar perfekt för denna gala.

Cejudo blev mästare i somras efter en bragdmatch mot den forne flugviktskungen Demetrious Johnson. Cejudos fot vek sig redan i första ronden men det hindrade inte Cejudo från att ta hem bältet.

“The Messenger” som har en tendens att bli av med sitt guld, blev även av med sitt bälte efter matchen. Han blev dock återförenad med bältet en kortare tid senare.


LÄS MER: Henry Cejudo talar ut om dagen då han nästan brann upp

LÄS OCKSÅ: Efter skandalen – Henry Cejudos mästarbälte tillbaka


Dillashaw tog tillbaka till bantamviktsbälte från rivalen Cody “No Love” Garbrandt på UFC 217 och försvarade det sedan mot densamme på UFC 227, samma gala där Cejudo besegrade Johnson.

Kategorier
Senaste NyttUFC 233

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...