Nate Diaz Jorge Masvidal
Nate Diaz och Jorge Masvidal - Foto: Vince Cachero / MMAnytt

UFC 244: Stor presskonferens med Nate Diaz och Jorge Masvidal

✅ Då möts de två glödheta welterviktarna för sin första verbala kamp Nate Diaz och Jorge Masvidal möts i november om en unik titel

En av de största UFC-galorna för året är den som äger rum någon gång i november i Madison Square Garden. Sporten vi älskar var olaglig i delstaten enda fram till 2016 då UFC debuterade med UFC 205: Alvarez vs. McGregor – som slog alla rekord.

Vid debuten var det en titelmatch mellan dåvarande fjäderviktsmästaren Conor McGregor och lättviktsmästaren Eddie Alvarez. Det var då McGregor skrev historia som den första någonsin att hålla två bälten samtidigt.

Den andra november i år är det dags igen och denna gång står ingen vanlig titel på spel – utan en specialtitel kallad “BMF”-titeln. Detta är något UFC aldrig har gjort förut, och det är inte vilken match som helst som får äran att vara huvudevenemang på galan: nämligen Jorge Masvidal mot Nate Diaz.

Masvidal har fightats sedan urminnes tider och hans kometklättring i welterviktsdivisionen är något riktigt speciellt. I sin senaste match slog han dessutom rekord då han åstadkom den snabbaste knockouten någonsin – ett flygande knä i ansiktet på Ben Askren efter bara fem sekunder.

Efter att ha varit borta i över tre år gjorde Diaz en sensationell comeback när han besegrade Anthony Pettis på UFC 241: Cormier vs. Miocic 2. Efter matchen utmanade han Masvidal.

På torsdagen hålls en presskonferens där båda förväntas delta. Denna kommer att visas på ESPN+ med starttid 19.00 Eastern Time. Detta blir klockan 01.00 natten mellan torsdag och fredag.

Huruvida presskonferensen även kommer visas på YouTube, eller hur svenska fans kan njuta av spektaklet är i skrivande stund oklart. Håll utkik på MMAnytt för uppdateringar kring detta.

Galan innerhåller, förutom den spännande huvudmatchen ett antal intressanta matcher. Darren Till gör sin mellanviktsdebut mot Kelvin Gastelum, stjärnan Johnny Walker får ett tufft test mot Corey Anderson och Stephen Thompson möter Vicente Luque som vunnit sex raka.

Matchkort UFC 244: Masvidal vs. Diaz

 • “BMF”-titelmatch i weltervikt: Jorge Masvidal  vs.  Nate Diaz
 • Mellanvikt: Kelvin Gastelum  vs.  Darren Till
 • Tungvikt: Derrick Lewis  vs.  Blagoy Ivanov
 • Lätt tungvikt: Corey Anderson  vs.  Johnny Walker
 • Weltervikt: Stephen Thompson  vs.  Vicente Luque
 • Flugvikt (d): Katlyn Chookagian  vs.  Jennifer Maia
 • Mellanvikt: Krzysztof Jotko  vs.  Edmen Shahbazyan
 • Weltervikt: Lyman Good  vs.  Chance Rencountre
 • Fjädervikt: Julio Arce  vs.  Hakeem Dawodu
 • Tungvikt: Andrei Arlovski  vs.  Jairzinho Rozenstruik

Vem vinner mellan Nate Diaz och Jorge Masvidal?

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Senaste Nytt

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...