Match inställd för McGregor-galan – efter GROVA viktmissen

✅ Toppmötet stoppas - av specifika regeln

Nyligen hölls den officiella invägningen inför storgalan UFC 246: McGregor vs. Cowboy, som äger rum i Las Vegas under lördagsnatten. Nu står det klart att galan – där superstjärnan Conor McGregor gör comeback – har förlorat en fight.

Världselvan Alexa Grasso från Mexiko stod nämligen för en ordentlig viktmiss – när hon vägde in med hela fem och ett halvt pounds övervikt. Motståndaren Claudia Gadelha – rankad sexa – fick inte ens valet att acceptera matchen i catchvikt, eftersom kommissionens regler i Nevada bara tillåter en viktskillnad på maximalt tre pounds för stråviktare.

Gadelha, som tidigare utmanat om bältet, klarade själv vikten galant – men står alltså utan match efter Grassos misslyckade invägning.

Som tur är hade ingen av galans huvudfighters problem med att sätta matchvikten. McGregor såg ut att vara i sitt livs form när han vägde 170 på pricken, och motståndaren Donald “Cowboy” Cerrone klarade även han vikten utan problem.


Mer om UFC 246 på MMAnytt:


MMAnytt är på plats i Las Vegas för att rapportera från fight week och helgens storgala. Glöm inte att prenumerera på våra YouTube-kanaler – MMAnytt och MMAnytt TV – för exklusiva MMA-videos!

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Senaste NyttUFC 246

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara

UFC ODDS
UFC 267: Błachowicz vs. Teixeira12
Jan Błachowicz vs Glover Teixeira1.383.15
Petr Yan vs Cory Sandhagen1.452.80
Islam Makhachev vs Dan Hooker1.126.50
Alexander Volkov vs Marcin Tybura1.373.20
Li Jingliang vs Khamzat Chimaev4.651.21
Magomed Ankalaev vs Volkan Oezdemir1.343.35
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...