Match inställd för McGregor-galan – efter GROVA viktmissen

✅ Toppmötet stoppas - av specifika regeln

Nyligen hölls den officiella invägningen inför storgalan UFC 246: McGregor vs. Cowboy, som äger rum i Las Vegas under lördagsnatten. Nu står det klart att galan – där superstjärnan Conor McGregor gör comeback – har förlorat en fight.

Världselvan Alexa Grasso från Mexiko stod nämligen för en ordentlig viktmiss – när hon vägde in med hela fem och ett halvt pounds övervikt. Motståndaren Claudia Gadelha – rankad sexa – fick inte ens valet att acceptera matchen i catchvikt, eftersom kommissionens regler i Nevada bara tillåter en viktskillnad på maximalt tre pounds för stråviktare.

Gadelha, som tidigare utmanat om bältet, klarade själv vikten galant – men står alltså utan match efter Grassos misslyckade invägning.

Som tur är hade ingen av galans huvudfighters problem med att sätta matchvikten. McGregor såg ut att vara i sitt livs form när han vägde 170 på pricken, och motståndaren Donald “Cowboy” Cerrone klarade även han vikten utan problem.


Mer om UFC 246 på MMAnytt:


MMAnytt är på plats i Las Vegas för att rapportera från fight week och helgens storgala. Glöm inte att prenumerera på våra YouTube-kanaler – MMAnytt och MMAnytt TV – för exklusiva MMA-videos!

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Senaste NyttUFC 246

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara