Robert Whittaker & Jared Cannonier (© Kyle Terada & © Per Haljestam-USA TODAY Sports)
Robert Whittaker & Jared Cannonier (© Kyle Terada & © Per Haljestam-USA TODAY Sports)

UFC 248: Robert Whittaker vs. Jared Cannonier blir inställt

✅ "Just nu finns det andra saker i mitt liv som jag måste prioritera"

Den före detta mellanviktsmästaren Robert Whittaker har tvingats ställa in ett par efterlängtade matcher de senaste åren, och nu kan han tyvärr addera ytterligare en match på den listan.

#1-rankade Whittaker var planerad att ta sig an #4 Jared Cannonier under UFC 248 den 7 mars, men nu står det klart att “The Reaper” har tvingats dra sig ur mellanviktsmötet.

Ännu har har ingen officiell förklaring kommit till exakt varför Whittaker dragit sig ur mellanviktsdrabbningen, men via UFC skickade han en hälsningen till vänner, familj och Cannonier.

– Förlåt till mina vänner och fans, men tyvärr kommer jag inte att tävla under UFC 248, meddelande Robert Whittaker.

Just nu finns det andra saker i mitt liv som jag måste prioritera och ordna upp, så jag måste ändra mina planer. Men jag kommer snart tillbaka. Större och bättre än tidigare.

Förlåt Jared, vi syns lite längre fram.Mer om skogsbränderna: Jorge Masvidal sträcker ut en hjälpande hand: “Det här är läskigt”Robert Whittaker har flera inställda matcher

Inställda matcher börjar tyvärr bli en trend för den 29-åriga Nya Zeeländaren.

Under 2018-2019 tvingades han ställa in titelmatcher mot Luke Rockhold och Kelvin Gastelum, den senaste med bara timmar kvar till galans start.

Vid båda tillfällena var det dock mycket allvarliga hälsoproblem som var boven i dramat. Med tanke på att det just nu pågår svåra skogsbränder i Australien så kan man spekulera i om det är dessa saker som Whittaker refererar till i sitt uttalande.

Whittaker var senast i buren 6 oktober då han förlorade mellanviktstiteln till Israel Adesanya via KO i andra ronden. Dessförinnan hade Whittaker nio raka vinster och stod obesegrad sedan mitten av 2014.

“The Killa Gorilla” Cannonier har i sin tur blåst nytt liv i karriären sedan han flyttade ned till mellanviktsklassen från lätt tungvikt. Han har just nu tre raka TKO/KO-vinster över David Branch, Anderson Silva och nu senast svensken Jack Hermansson.

Det är ännu oklart om Cannonier kommer att få en ny moståndare inför UFC 248.

 

Vem vill du se Cannonier möta istället?

 

Kategorier
Robert WhittakerSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara