Dana Whites besked i natt: “UFC 249 blir av, men Khabib …”

✔ UFC-bossens klargörande: "Stämmer inte alls!"

Den kommande storgalan UFC 249 har under en längre tid legat i riskzonen för att skrotas. Men trots den rådande krisen kring coronaviruset världen över har UFC-bossen Dana White gång på gång varit klar med att galan kommer att gå av stapeln som planerat.

Nyligen fick vi dock reda på att UFC:s lättviktsmästare Khabib Nurmagomedov sitter fast i Ryssland – och därmed inte kan medverka på den kommande storgalan, där han skulle försvarat sin titel mot Tony Ferguson.

Beskedet: “Blir av, men …”

Under natten mot måndag svensk tid bekräftade också White att Khabib inte kommer att medverka på galan, som han fortfarande menar kommer att bli av.

Dessutom skriver presidenten att han kommer att klargöra veta vilka som medverka på galans matchkort under morgondagen (via Twitter:)

Läs också: Khabib avslöjar nya planen – då kan Ferguson-matchen bli av

Detta är officiellt den femte gången en match mellan Khabib och Ferguson har fått skrotas. Nu återstår att se vem som kommer att ersätta Khabib på galan, eller om UFC hittar en annan lösning för galans huvudmatch.

Några av de namn som nämnts som tänkbara ersättare för lättviktsmästaren är stjärnor som Conor McGregor och Justin Gaethje. Det har även ryktats om att en stormatch i weltervikt mellan Tyron Woodley och Colby Covington kan vara aktuell för UFC 249.

Enligt TSN:s Aaron Bronsteter kommer respektive fighters manager också få reda på var och när galan kommer att utspela sig någon gång under morgondagen.

 

Vilka vill ni se i huvudmatchen på UFC 249 i stället för Khabib och Ferguson? Kommentera nedan!

 

Kategorier
Senaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara