Experten: Därför kan UFC 249 bli den mest sedda galan någonsin

✔ "En verklig möjlighet"

Om UFC 249 går av stapeln trots den rådande coronapandemin kan det bli organisationens mest sedda gala någonsin.

Det menar UFC-experten och tidigare mästaren Dominick Cruz.

“The Dominator”, som tidigare höll titeln i bantamvikt, tror på en riktig tittarsuccé om UFC som planerat väljer att hålla den planerade storgalan – samtidigt som i princip alla andra sportevent är inställda.

– Tänk på hur många som kommer att se galan när all annan sport har stängt ner. Folk vädjar efter underhållning från sportvärlden, och om två personer bara kan genomföra en match på ett säkert sett så skulle det här kunna bli den mest sedda matchen någonsin, säger Cruz i en intervju med MMAFighting.

UFC 249 Dominick Cruz MMA Tror

Den tidigare bantamviktsmästaren Dominick Cruz (höger) tror att UFC 249 har potential att bli en riktigt tittarsuccé. Foto: Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports.

“UFC 249 är en möjlighet”

Enligt experten vore det också passande om en organisation som företräder en sport som MMA – där stort värde placeras på att överkomma hinder – valde att trotsa strömmen och hålla galan trots coronakrisen.

Läs mer: Dana Whites besked i natt: “UFC 249 blir av, men Khabib …”

– Det här är en verklig möjlighet, särskilt eftersom MMA är den snabbast växande sporten i världen. Inom fighting representerar vi idén om att man fortsätter kämpa om man blir nedslagen. Om det någonsin fanns en sport där det logiska vore att sända matcher under den här virukskrisen, avslutar Cruz.

UFC 249 planeras gå av stapeln den 18 april.

Kategorier
Senaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...