BOMBEN: UFC 249 inställt – alla galor stoppas!

✔ Beslutet från högsta nivå ✔ "Fick ett samtal"

Det blir ingen MMA-gala den 18 april. UFC 249 har nu blivit inställt – trots organisationens ihärdiga försök att få till eventet.

Galan skulle ha toppats av en interimtitelfight mellan Tony Ferguson och Justin Gaethje, efter att lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov togs bort från matchkortet. Platsen var först New York, men på grund av coronaviruset flyttades eventet till ett indianreservat i Kalifornien – där man försökte kringgå amerikanska restriktioner.

Planen var en gala utan publik på Tachi Palace Casino Resort, där man även planerade fler event de kommande veckorna. Men dessa planer skrotas nu på begäran av chefer på Disney och ESPN, som är UFC:s amerikanska sändningspartner.

– Idag fick vi ett samtal från den högsta möjliga nivån på Disney, och den högsta ledningen på ESPN, och cheferna där bad mig att ta ett steg åt sidan och inte gå vidare med det här eventet på lördag, säger UFC-bossen Dana White till ESPN (via Twitter):

Fighters får betalt för UFC 249 – fler kan få stöd

UFC:s event är nu inställda tills vidare. Enligt White kommer så många fighters som möjligt få ekonomiskt stöd under den rådande pandemin.

– Alla mina fighters som är under kontrakt med mig, jag vill att de ska känna sig trygga. Använd den här tiden med era familjer och njut av den här tiden. Oroa er inte över den finansiella biten av det här. Du kommer få matcherna på ditt kontrakt, och jag kommer göra det rätt för alla som var villiga att steppa upp nästa helg den 18 april, säger White och fortsätter:

– Och jag kommer ta hand om så många folk som jag möjligen kan, och göra vad som än krävs för att alla ska känna sig trygga.

När UFC är tillbaka är oklart, men en sak är säker – enligt White:

– Jag kommer vara först och jag kommer tillbaka väldigt snart.

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Senaste NyttUFC 249

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...