Nya läckan: Här arrangeras stora UFC-galan – mitt i krisen

✔ Arenan avslöjad för UFC 249!

Efter många om och men verkar en ny plats och arena ha spikats för UFC 249.

Den världsledande MMA-organisationen har ännu inte bekräftat några detaljer kring eventet, mer än att man presenterat ett nytt datumet – den nionde maj – samt ett stjärnspäckat matchkort som man hoppas kunna genomföra. Nyligen kunde dock MMA Fighting rapportera att supergalan planeras äga rum i delstaten Florida – där sportligor med “en nationell publik” numera anses vara samhällsnödvändiga industrier, mitt under coronapandemin.

I onsdagens avsnitt av Wrestling Observer Radio kunde också den välrenommerade journalisten Dave Meltzer avslöja var i Florida eventet väntas gå av stapeln. Enligt en källa till Meltzer ser galan ut att arrangeras i VyStar Veterans Memorial Arena i staden Jacksonville.

UFC 249 väntas genomföras utan närvarande publik.


LÄS MER: UFC:s svindyra supergala – mitt i coronakrisen: “Tänker inte sluta”

LÄS OCKSÅ: Han är den första UFC-fightern som drabbats av coronavirus


Tony Ferguson möter Justin Gaethje på UFC 249

UFC 249 var först tänkt att gå av stapeln Barclays Center i Brooklyn, New York med den efterlängtade titelfighten mellan Khabib Nurmagomedov och Tony Ferguson som huvudattraktion. På grund av stängda gränser och förbud mot folksamlingar som följd av coronaviruset, flyttades galan dock till Tachi Palace Casino Resort – som ligger på indianreservatet Santa Rosa Rancheria i Lemoore, Kalifornien. Nurmagomedov togs då bort från matchkortet och ersattes av Justin Gaethje.

Så småningom sköts dock UFC 249 upp på begäran av Disney och ESPN, som är UFC:s amerikanska sändningsparter. Detta efter ett samtal från Kaliforniens guvernör Gavin Newsom.

VyStar Veterans Memorial Arena i Jacksonville, Florida blir alltså den tredje bokade arenan för UFC 249. Planen är fortfarande att Ferguson och Gaethje möts i huvudmatchen, där vinnaren krönas till lättviktens tillfälliga mästare – för att sedan utmana Nurmagomedov om det officiella titelbältet under hösten.

UFC 249: Tony Ferguson vs Justin Gaethje

De topprankade publikfavoriterna Justin Gaethje (vänster) och Tony Ferguson (höger) är bokade att göra upp om interimbältet i lättvikt på UFC 249. Vinnaren blir tillfällig mästare och erhåller en officiell titelfight mot den regerande mästaren Khabib Nurmagomedov senare i år. Foto: Kyle Terada/Stephen R. Sylvanie-USA TODAY Sports


RELATERAT: Här väger Tony Ferguson in – precis som svenske stjärnan


Dominick Cruz väntas göra comeback mot Henry Cejudo

Om allt går som det ska får vi också se en annan titelfight den nionde maj. I det delade huvudeventet väntas nämligen bantamviktsmästaren Henry Cejudo utmanas av ex-mästaren Dominick Cruz, som gör comeback efter mer än tre års frånvaro.

Cejudo skulle först ha mött Jose Aldo, tidigare mästare i fjädervikt. På grund av restriktioner kring resor är den titelmatchen dock inte längre möjlig att genomföra i dagsläget.

Därmed går titelchansen istället till Cruz, som av många anses vara den bästa bantamviktaren någonsin.

UFC 249 skulle även ha bjudit på en tredje titelfight i damernas fjäderviktsdivision. De planerna har dock strukits, efter att dubbelmästaren Amanda Nunes valt att hoppa av galan och skjuta upp matchen mot Felicia Spencer.


RELATERAT: UFC 249: Ferguson vs. Gaethje – Matchkort, Tider och Info


 

Kategorier
Senaste NyttUFC 249

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara