Avslöjar: Khabib vs Ferguson kan flyttas till Kongo

✔ Otippade lösningen - för supermatchen

Nyligen stod det klart att kommissionen i New York officiellt beslutat att stoppa UFC 249 från att äga rum i delstaten. Detta innebär att den världsledande MMA-organisationen måste hitta en ny plats för galan – om den stora titelfighten mellan Khabib Nurmagomedov och Tony Ferguson ska kunna äga rum den 18 april.

UFC:s vd Dana White har tidigare lovat att stormötet kommer att bli av, oavsett om man behöver flytta matchen utanför USA. Nu avslöjar Khabibs manager, Ali Abdelaziz, att en potentiell lösning kan vara att ta galan till Afrika.


LÄS MER: Tre UFC-galor inställda – på grund av coronaviruset: “Omöjligt”

LÄS OCKSÅ: Trumps budskap till Dana White – därför fortsätter UFC trots coronakrisen


Närmare bestämt till Kongo-Kinshasa, alternativt Filippinernas huvudstad Manila.

– Jag pratade med Dana White igår kväll. Han sa att det finns en möjlighet att matchen kommer bli av utomlands. Vi diskuterade kring Zaire (numera känt som Kongo-Kinshasa, reds. anm), Manila eller några andra avlägsna platser. Jag sa att Muhammad Ali gjorde det, så jag är säker på att Dana White kan göra det, säger Ali Abdelaziz i en intervju med TMZ Sports.

Khabib Nurmagomedov (vänster) och Tony Ferguson (höger). Foto: Dennis Schneidler/Joshua Dahl-USA TODAY Sports

Khabib vs Ferguson ska bli av till varje pris

White verkar med andra ord ha talat sanning, när han garanterade att fighten kommer gå av stapeln på avsatt datum till varje pris – trots den rådande situationen kring coronaviruset. Och Abdelaziz är lika säker på den saken som UFC-bossen.

– Den här matchen kommer bli av, säger han.

Om varken Kongo eller Filippinerna fungerar, så kan en annan lösning också vara att hålla fighten i Förenade Arabemiraten. Iallafall om man frågar Khabibs far och tränare, Abdulmanap Nurmagomedov, som nyligen föreslog den idén.

Med tanke på att Khabib vs Ferguson har fallit isär fyra gånger tidigare, så hoppas nog hela MMA-världen att man kan lyckas rädda det femte försöket den 18 april. I nuläget återstår det helt enkelt att se vad den slutgiltiga lösningen blir.


RELATERAT: Khabib förbryllad – av Tony Fergusons bisarra träningsvideo


Vad tror ni läsare – blir supermatchen av den 18 april, eller kommer det visa sig vara omöjligt på grund av coronaviruset? Kommentera!

Kategorier
Khabib NurmagomedovSenaste NyttTony FergusonUFC 249

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...