Henry Cejudo slår ut Dominick Cruz – avslutar karriären på topp!

✔ Chockbeskedet: "Tack för allt"

Alldeles nyss fick vi se den första titelmatchen på storgalan UFC 249, där bantamviktsmästaren Henry Cejudo utmanades av den tidigare titelhållaren Dominick Cruz.

Cruz gjorde sin comeback till buren efter nästan tre och ett halvt års frånvaro. Det blev dock ingen triumf för ex-mästaren. Istället var det Cejudo som lyckades försvara bältet med en vinst via teknisk knockout i den andra ronden.

“Triple C” fick in ett klockrent knä i huvudet på Cruz, och följde upp med ett flertal obesvarade slag. Cruz försökte visserligen försvara sig och var inte alls nöjd med domarstoppet – som kom två sekunder innan rondens slut.

Expertkommentatorn Joe Rogan tyckte också att stoppet kom för tidigt, även om Cruz onekligen tog emot flera smällar i huvudet utan att själv lyckas ta sig ur knipan fort nog.

Henry Cejudo lägger ner MMA-karriären

Efteråt kom ett otippat avslöjande från Cejudo. Han väljer nämligen att lägga handskarna på hyllan och avsluta karriären på topp, vid 33 års ålder.

Cejudo har under sin kampsportskarriär vunnit OS-guld i brottning och UFC-världstitlar i två olika viktklasser, samt försvarat bägge mästarbältena. “The Messenger” går nu i pension med vinster mot namn som Demetrious “Mighty Mouse” JohnsonTJ Dillashaw och Marlon Moraes bakom sig.

Cruz, som förlorat två raka matcher, var inte redo att ta något beslut om framtiden i sin intervju i buren.

Spana in intervjuerna med Cejudo och Cruz efter matchen i videon nedan (via YouTube):

Officiellt resultat: (C) Henry Cejudo besegrade Dominick Cruz via TKO (knä och slag) i rond 2 (4:58).


RELATERAT: UFC 249: Ferguson vs. Gaethje – Resultat LIVE!


 

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Senaste NyttUFC 249

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara