HAN GÖR DET! Justin Gaethje avslutar Tony Ferguson – vinner bältet!

✔ Sätter stopp för Khabib-Ferguson

Storgalan UFC 249: Ferguson vs. Gaethje är förbi. Alldeles precis avgjordes huvudfighten, där de topprankade publikfavoriterna Tony Ferguson och Justin Gaethje gjorde upp om det tillfälliga mästarbältet i lättvikt.

Det vi fick se var en spännande och jämn titelfight. Det märktes att både Ferguson och Gaethje respekterade varandra – men båda två gav allt och höll inte tillbaka.

Matchen utspelade sig ståendes och Gaethje var den som lyckades få in allt fler hårda träffar. Gaethjes skickliga striking blev ett stort problem för Ferguson ju längre matchen pågick. I den femte och sista ronden fick Gaethje in en klockren jabb som såg ut att besvära Ferguson rejält, varpå domaren Herb Dean ryckte in och stoppade fighten.

Se highlights nedan (via Twitter):

Justin Gaethje gratuleras av Khabib Nurmagomedov

Gaethje är nu interimmästare och väntas härnäst göra upp mot den regerande mästaren Khabib Nurmagomedov. Detta sätter stopp för planerna på supermatchen mellan Ferguson och Khabib, som UFC har försökt boka vid fem olika tillfällen.

– Khabib är bäst i världen, det finns ingen annan utmaning jag vill ha just nu, säger Justin Gaethje i sin segerintervju.

Gaethje, även känd som “The Highlight”, har nu vunnit fyra matcher i rad och lär bli en riktigt intressant utmaning för Khabib.

– Justin Gaethje det där var så imponerande, gratulerar. Väldigt smart fight, skriver Khabib Nurmagomedov på Twitter.

Ferguson skulle ha mött Nurmagomedov på UFC 249, men den obesegrade titelhållaren ersattes av Gaethje efter att ha fastnat i Ryssland på grund av coronapandemin. Förlusten mot Gaethje innebär att “El Cucuys” tolv matcher långa vinstsvit nu har brutits.

Officiellt resultat: #4 Justin Gaethje besegrade #1 Tony Ferguson via TKO (slag) i rond 5 (3:39).


RELATERAT: UFC 249: Ferguson vs. Gaethje – Resultat


 

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Senaste NyttUFC 249

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...