Testade positivt för covid-19 – här minglar UFC-fightern med flera andra

✔ Videon som UFC inte vill att du ser

I natt ska storgalan UFC 249 äga rum i Jacksonville, Florida trots den rådande coronakrisen. Den världsledande MMA-organisationen har de senaste dagarna vidtagit flera försiktighetsåtgärder – men säkerhetsprotokollet ifrågasätts nu efter att toppfightern Ronaldo “Jacare” Souza testat positivt för viruset.

UFC stoltserar själva över hur man värnat om fighters och personalens hälsa genom strikta rutiner och flera obligatoriska tester. Men medan organisationen hävdar att Souza isolerades från andra – så visar en video något helt annat.

I ett klipp från den tidigare tungviktsmästaren Fabricio Werdums Instagram-story ses Souza nämligen stå och mingla med flera personer.

Se videon nedan:

Meddelade UFC om smittrisken

Souza ska under onsdagen ha meddelat UFC att en av hans familjemedlemmar smittats av coronaviruset, när han anlände till hotellet i Jacksonville. Under natten kom hans eget testresultat tillbaka positivt. Även “Jacares” två coacher visade sig vara smittade av covid-19.

– Souza och hans tränare följde UFC:s hälso- och säkerhetsprotokoll från deras ankomst tidigare under veckan till deras avgång idag, inklusive social distansering, bärande av skyddsutrustning samt självisolering i högsta möjliga mån, står det bland annat att läsa i ett officiellt uttalande.

Videon ovan ger dock en helt annan bild. Därutöver medverkade “Jacare” också under invägningen.

Souza, som tidigare vunnit mästarbältet i den forne topporganisationen Strikeforce, skulle ha gjort upp mot topp 10-rankade Uriah Hall i ett mellanviktsmöte på underkortet. Den fighten är givetvis inställd, men resterande matcher på UFC 249 kommer att genomföras som planerat.

Vi får helt enkelt hoppas att inga fler personer blivit smittade.


LÄS MER: Ferguson vs. Gaethje – Matchkort, Tider och Odds

LÄS OCKSÅ: Guide: 5 tips – så spelar du på MMA-matcher


Sponsrat innehåll: Spela på MMA med Bet365!

Livesport är tillbaka! Sugen på att betta på nattens stora UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Bet365 erbjuder odds för samtliga matcher på UFC 249!

Du som registrerar ett konto via den här länken har möjlighet att få spelkrediter på upp till 1250 kr.

Spela ansvarsfullt.

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Ronaldo "Jacare" SouzaSenaste NyttUFC 249

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...