UFC-stjärnan förlorar sin 18-åriga bror – bara dagar innan UFC 250

✔ Cody Stamann tar ett stort beslut inför helgens gala

Topprankade bantamviktaren Cody Stamann var inbokad för UFC 250 när han fick det tragiska beskedet: hans 18-åriga bror Jacob hade avlidit.

I en intervju med MMAjunkie så öppnar Stamann upp om tragedin. Han avslöjar att han tagit beslutet att fortfarande tävla under helgens UFC-gala och ta sig an Brian Kelleher.

 – Folk sade till mig: “Hey, om du vill skjuta upp allt det här och vänta lite längre så är det 100% förståeligt.” Jag tänkte precis som de flesta i liknande situationer. Vad skulle personen som avled velat att jag gjorde? Jag kan utan minsta tvekan säga att han hade velat att jag skulle tävla. Han älskade att se mig tävla och jag vet att detta är vad han hade velat.

Stamann berättar att han hade planer att träffa sin familj och sin lillebror. Olyckligtvis så satte den rådande pandemin stopp för allting och Stamann kom istället överens med sin familj om att träffas efter matchen.

Trots lillebroderns hastiga bortgång och den rådande pandemin så säger Stamann att han försöker vara positiv:

 – Om de sista två månaderna har lärt oss någonting så är det att du aldrig vet vad som kommer att hända. Inget är lovat, du vet aldrig vad sjutton som kommer att ske.

Ja, det är helt förkrossande, men jag har fortfarande ett jobb att göra och jag måste fortfarande hålla mitt sinne på en bra plats. Jag hedrar honom genom att vara den bästa mannen jag kan vara. Döden är permanent, det är över nu. Så nu är det bara för mig att leva mitt liv på ett bättre sätt – för honom.

Det är ännu oklart vad som föranledde Jacobs död.


Missa inte: UFC 250: Nunes vs. Spencer – Matchkort, Tider och Info


UFC 250: Stamann vs. Kelleher

Matchen mellan Stamann och Kelleher kommer att köras i fjädervikt trots att Stamann spenderat större delen av sin UFC-karriär i bantamvikt. Det är också där som han för närvarande är rankad #12.

Under sina sex matcher i UFC har Stamann endast förlorat mot Aljamain Sterling. Hans senaste match var i början av december då han tog sig an Song Yadong. Matchen slutade oavgjort.

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Cody StamannSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...