UFC 250: Jose Aldo tvingas ställa in – Dominick Cruz får titelchans

✔ Cruz har inte tävlat sedan 2016 - får nu titelchans

Jose Aldo har tvingats att ställa in titelmatchen mot bantamviktsmästaren Henry Cejudo som var planerad att agera huvudmatch under UFC 250 den 9 maj. Nu står det klart att en annan ex-mästare kommer att ta Aldos plats, nämligen Dominick Cruz.

UFC 250 var först tilltänkt att ta vid i Brasilien, men på grund av den rådande situationen så kommer galan med största sannolikhet istället att köras i USA. Det skapar problem för Aldo som befinner sig i Brasilien och han tvingas nu bort från sin besynnerliga titelchans som han blev tilldelad efter sin förlust mot Marlon Moraes i december.


Relaterat: UFC-profilen anklagar Henry Cejudo för rasism – mot Aljamain Sterling


UFC 250: Cejudo vs. Cruz

I en något förvånande twist så hoppar istället den före detta bantamviktsmästaren Cruz in och blir första man att utmana Cejudo om titeln. Cruz har inte tävlat sedan han förlorade sin titel mot Cody Garbrandt i december 2016 och trots att han matchats mot bland annat Jimmie Rivera och John Lineker så har skador satt käppar i hjulet.

Cruz utannonserade matchen på sin Twitter och passade på att slänga en känga åt Cejudo och hans tränare Eric Albarracin:

 – Den riktiga kungen har fått höra att vi ska slåss den 9 maj, vi ses där. PS. Ta med dig din lilla kompis så att jag kan slå er båda två.

Cejudo var senast i buren i juni 2019 då han besegrade Moraes via TKO och vann den vakanta bantamvikstiteln. Då han redan var flugviktsmästare så kom Cejudo att sälla sig till den lilla grupp av fighters som hållit i två UFC-titlar samtidigt.

 

Tycker du Cruz förtjänar titelchansen?

 

Kategorier
Dominick CruzSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara