UFC:s storsatsning – planerar helt ny supergala!

✔ Insidern avslöjar: "Tre titelmatcher" ✔ Uppgifter: Stjärnan kan nobbas - efter bråket

En av MMA-vårens största snackisar har varit UFC:s satsning på en helt egen fighting-ö, som går under namnet “Fight Island”. Platsen har hållits hemlig och organisationen har ännu inte bekräftat var ön ligger – även om MMAnytts källor nyligen kunde bekräfta att det rör sig om Yas Island i Abu Dhabi.


LÄS MER: Här ligger omtalade UFC-ön


UFC-chefen Dana White har gett olika besked om när de första matcherna ska avgöras på ön. Nu verkar det dock som att “Fight Island”-debuten kommer ske i samband med UFC 251 den elfte juli – som ser ut att bli en riktig supergala.

Enligt källor till ESPN-insidern Ariel Helwani planeras nämligen hela tre titelmatcher.

– Enligt Ariel Helwani väntas UFC 251 ha tre titelmatcher – Alexander Volkanovski vs. Max Holloway, Petr Yan vs. Jose Aldo och ett titelförsvar av Kamaru Usman – och äga rum på “Fight Island” den elfte juli skriver ESPN:s MMA-sida på Twitter.

Jorge Masvidal kan nobbas – efter bråket med UFC

Fjäderviktsmästaren Alexander Volkanovski ser ut att försvara världstiteln i en omedelbar returmatch mot ex-mästaren Max Holloway – som han senast tog bältet ifrån genom en poängvinst. Stjärnskottet Petr Yan och legendaren Jose Aldo planeras å andra sidan göra upp om den vakanta mästartiteln i bantamvikt, efter att Henry Cejudo lämnade ifrån sig bältet och gick i pension.

Ingen av ovannämnda matcher är helt färdigställda ännu, även om de väntas bli officiella inom kort enligt ESPN:s källor.

Gällande welterviktsmästaren Kamaru Usmans titelförsvar står det ännu inte riktigt klart vem utmanaren blir. Den ursprungliga planen var superstjärnan och BMF-titelhållaren Jorge Masvidal, men den matchen kan komma att skrotas då Masvidal inte har kunnat komma överens med UFC i sina löneförhandlingar.

Enligt ESPN överväger UFC att ersätta Masvidal med världsettan Gilbert Burns, som precis vann mot den tidigare titelhållaren Tyron Woodley.

Bortom titelmatcherna jobbar organisationen även på ett spännande toppmöte i lätt tungvikt, enligt ESPN:s Brett Okamoto. Det rör sig om RIZIN-mästaren Jiri Prochazka som ser ut att göra sin UFC-debut mot världssjuan Volkan Oezdemir.

Prochazka, som kommer från Tjeckien, har tränat på Stockholmsklubben Allstars Training Center och har bland annat en seger mot svenske Karl Albrektsson på meritlistan.


LÄS MER: Flera UFC-stjärnor i hätskt uppror – vill sluta på grund av låga löner

LÄS OCKSÅ: Sverige-tränade toppfightern knockar “King Mo” – blir mästare i RIZIN!


 

Kategorier
Senaste NyttUFC 251

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara