Stipe Miocic försvarar bältet – vinner trilogin över Daniel Cormier!

✔ Cormier pensionerar sig efter den svidande förlusten ✔ Hur mycket kom ögonpetningen att spela roll? "Jag kunde inte se något"

Den tredje och avgörande titelmatchen mellan tungviktsmästaren Stipe Miocic och utmanaren Daniel Cormier är fullbordad. Efter fem hårda och jämna ronder så kom domarna att slutligen avgöra det sista kapitlet i trilogin.

De tre domarna gav vinsten till Miocic via enhälligt domslut med siffrorna 49-46, 49-46, 48-47. Miocic cementerar därmed sin plats som en av sportens absoluta giganter.

Cormier kom i sin tur att förklara att han med största sannolikhet kommer att lämna sporten bakom sig, något som han pratat om under en längre period.

 – Jag tror inte det finns någon titelmatch för mig i framtiden, sade Cormier efter matchen. Det är allt för mig, jag har haft en lång resa. Jag slogs precis om titeln i tungvikt. Det var en bra match.


Relaterat

View this post on Instagram

World class striking by the champ! 🏆 #UFC252

A post shared by ufc (@ufc) on


Cormier har endast förlorat mot Miocic & Jones

Siffrorna kom dock inte att helt avspegla matchen. Många trodde att de båda tungviktarna hade två ronder var när de gick in i den femte ronden. Tråkigt nog kom ögonpetningar på nytt att spela en stor roll.

Under både den första och andra matchen kom Cormier att peta Miocic i ögonen, något som gjorde att den tredje matchen kom att dröja över ett år. Denna gång var det dock “DC” som fick ett finger i ögat, något som han efteråt sade fick honom att helt förlora synen.

Om detta verkligen är sista matchen för Cormier så avslutar han sin MMA-karriär med ett samlat matchfacit på 22–3 (1).

Hans enda förluster har kommit mot Miocic och lätt tungviktsmästaren Jon Jones.

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Daniel CormierSenaste NyttStipe Miocic

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...